Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je jouw auto langer schoon?

Elke zoveel weken naar de autowasstraat of thuis de auto wassen kost veel tijd. het is natuurlijk fijn om met een schone auto op pad te gaan. Allereerst is dit belangrijk in verband met de conditie van de auto. Veel vuil bevordert namelijk roestvorming en daarmee verslechtering van de staat van jouw auto. Ook zorgt het voor meer veiligheid. Veel vuil op de ramen zorg voor verminderd zicht. Dit geldt natuurlijk ook voor de werkzaamheid van de sensors en camera’s. Minder zicht en slecht functionerende sensors en camera’s leiden tot gevaarlijke situaties. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw auto langer schoon blijft? Deze tips helpen jouw auto schoner te laten zijn en blijven.

 

Gunstige parkeerplek

Het parkeren van jouw auto op een overdekte plek zal de vorming van vuil verminderen. Ook deuken door vallende dingen kunnen geen schade aanrichten wanneer de auto binnen of onder een afdak geparkeerd staat. Ook is veel vocht slecht voor met name oude auto’s. Daarom is een overdekte parkeerplek de perfect optie voor dit type auto’s. Wanneer je deze luxe niet hebt, is het handig om jouw parkeerplek strategisch uit te kiezen. Onder een boom is de kans op vogelpoep en vallende bladeren en bijvoorbeeld eikels groter. Dit is minder het geval wanneer je de auto op een open plek neerzet.

 

Gebruik een autohoes

Een ander alternatief voor de auto op een overdekte plek te parkeren, is het gebruik van een autohoes. Bij ShopforCovers is er een groot aanbod aan hoezen voor binnen en buiten. Voor elk type auto is er wel een te vinden. Hierdoor kun je jouw auto schoner en beschermd ergens neerzetten voor een langere tijd. Dit voorkomt vogelpoep en ander vuil op de auto.

 

Effectieve wasbeurt

Daarnaast is het van belang om wanneer je jouw auto wast, dit heel goed te doen waardoor je hierna jouw auto minder snel hoeft te wassen. Belangrijke dingen waar je op moet letten is het gebruik van autoshampoo – zeep dat de lak niet beschadigt – het gebruik van een microfiber washandschoen en het hanteren van afstand met de hogedrukreiniger. Door dit alles verminder je de kans op schade en blijft jouw auto langer in schone en mooie staat. Daarnaast kun je het beste de auto in de lengterichting en van boven naar beneden schoonmaken en de auto droogmaken met een zachte doek. Op die manier lijkt jouw auto weer als nieuw!