Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten als je een tweedehands elektrische fiets koopt?

Het kopen van een tweedehands elektrische fiets heeft voordelen. Zo kun je voor minder geld toch genieten van de voordelen van een elektrische fiets. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets? In deze blog geven we je een aantal tips zodat je geen miskoop begaat.

 

Controleer de accu

Bij elektrische fietsen is de accu een belangrijk onderdeel. Het is daarom belangrijk om te controleren wat voor accu er in de fiets zit en wat de staat ervan is. Vraag na of de accu nog goed functioneert en hoelang deze meegaat. Let ook op eventuele beschadigingen of barsten in de accu. Een nieuwe accu kan immers kostbaar zijn en wil je liever vermijden als je net een tweedehands fiets hebt aangeschaft.

 

Bekijk de staat van de motor

De motor van de elektrische fiets is minstens zo belangrijk als de accu. Controleer daarom of deze nog naar behoren werkt en of de motor niet teveel geluid maakt. Maak een proefritje om te zien of er geen rare geluiden te horen zijn.

 

Controleer de kilometerstand

Let op de kilometerstand van de fiets. Hoe lager de kilometerstand, hoe langer de fiets nog mee kan. Fietsen met een hogere kilometerstand hebben al meer te verduren gehad en dit kan effect hebben op de levensduur van de fiets.

 

Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis

Het is belangrijk om te weten wat er aan een fiets is gedaan. Vraag daarom naar de onderhoudsgeschiedenis van de fiets en check of het onderhoud op tijd en volgens de voorschriften is uitgevoerd. Dit kan een goed beeld geven van hoe de fiets is onderhouden en hoe lang je ervan kunt genieten.

 

Een tweedehands elektrische fiets kopen kan dus voordelig zijn, mits je goed oplet bij de aankoop. 

Met deze tips kun je voorkomen dat je een miskoop doet en nog jarenlang genieten van je tweedehands elektrische fiets. Als je zeker wilt zijn van je zaak, kijk dan eens naar tweedehands fietsen Deventer. Zij verkopen zowel nieuwe als tweedehands E-bikes!

 

https://www.rototweewielers.nl