Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Een achteruitrijcamera zonder kabels?

Iedere bestuurder kent het wel, dat gevoel dat je niet zeker weet wat er zich nou allemaal achter je bevindt. Hier bieden achteruitrijcamera’s een uitkomst voor, echter is er slechts één klein probleem bij deze camera’s. Dit probleem is als volgt: De achteruitrijcamera wordt alleen ingeschakeld op het moment dat u de auto in zijn achteruit zet. Als u zich dus op de snelweg afvraagt wat er achter u ziet en u kunt om een bepaalde reden niet even snel achteruit kijken dan zit u met een dilemma. Van Zwitserland BV heeft de oplossing voor u.

Naast de gebruikelijk achteruitrijcamera, die met allerlei bedrading geïnstalleerd moet worden en dus een tijdrovende activiteit is, heeft Van Zwitserland gebruik gemaakt van de hedendaagse technieken. Van Zwitserland heeft bij de achteruitrijcamera gebruik gemaakt van de meest geavanceerde draadloze technieken (die net als de bedrade versie ten alle tijden is ingeschakeld). Hierdoor hoeft u geen tijdrovende installaties meer uit te voeren of extra geld uit te geven aan een professional die het voor u installeert.

Van Zwitserland maakt gebruik van twee verschillende technieken, namelijk digitaal en analoog, daardoor wordt een achteruitrijcamera draadloos Van Zwitserland. In de meeste gevallen (95%) wordt er geadviseerd om gebruik te maken van digitaal. Deze techniek heeft de minste kans op het veroorzaken en meemaken van storingen en deze verbinding is gecodeerd. Door gebruik te maken van twee zenders (een zender en een ontvanger) worden de camera en de monitor aan elkaar gekoppeld zonder dat er ook maar één kabel bij komt kijken. De zender voor de camera heeft een voeding van 12-36 Volt, eenmaal gekoppeld begint deze meteen te zenden naar de ontvanger. De ontvanger wordt gekoppeld aan de monitor (en pakt ook de voeding van de monitor).

De analoge versie wordt alleen geadviseerd indien met het beeld van één camera te zien moet krijgen op meerdere monitoren (bijvoorbeeld in de bouw). De verbinding is niet gecodeerd, waardoor meerdere bestuurders profijt kunnen hebben van één en dezelfde camera. Ook heeft de analoge versie een mogelijkheid die er niet is bij de digitale versie. De analoge versie heeft namelijk een tussenzone. De digitale versie heeft namelijk alleen bereik of geen bereik, dus het is er wel of het is er niet. Bij de analoge versie heeft men een tussenzone waar er weliswaar bereik is, maar met een kleine (en misschien slechts tijdelijke) storingsstreep. Echter is het nadeel van analoog wel dat er grotere kansen zijn op storingen in beeld t.o.v. de digitale versie.

Uiteraard is het ook mogelijk om de monitor uit te rusten met meerdere draadloze achteruitrijcamera’s.

 

http://www.vanzwitserland.nl