Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Het dorp: Frigiliana

Frigiliana is een kleine dorpje wat zich ongeveer zes kilometer achter Nerja bevindt op zo een 400 meter hoogte. Het is één van de best bewaard gebleven Moorse plaatsjes en het stamt uit 1767. Het heeft een prachtig historisch centrum met smalle, steile, kronkelende straten en steegjes. Ondanks de vele toeristen die hier komen geeft dit dorp je dat gevoel juist totaal niet. doordat het een bergdorpje is, zal er natuurlijk wel veel geklommen moeten worden. Wil je Frigiliana dan ook echt goed ontdekken, dan is het wel handig om goed ter been te zijn. Naast Frigiliana heeft Spanje nog veel meer prachtige plekken en een last minute in Spanje is dan ook zeker een goed idee.

Aan het begin van het historische centrum bevindt zich een enorm lichtbruin gebouw, genaamd het Palacio de los Condes de Frigiliana. Dit paleis is eind zestiende eeuw gebouwd door de Graaf Manrique de Lara. In dit paleizencomplex werden de suikerfabriek en de San Antonio kerk gevestigd. De fabriek is tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik. Bent u toch iets minder goed te been? Dan heeft Frigiliana tegenwoordig ook een toeristentreintje. Je kunt hier natuurlijk niet alle verborgen hoekjes zien, maar je krijgt wel een hele goede indruk van het prachtige dorp. Frigiliana heeft ongeveer iets meer dan 3.000 inwoners, maar ondanks dit bezit het dorp wel over een groot aantal restaurants en cafés. Voor de kleinere kinderen is er zelfs een mooie, grote speeltuin in Frigiliana, deze bevindt zich tegenover de halte van het toeristentreintje.

In Frigiliana is er nog veel meer te bezichtigen en je kan ten slotte altijd even naar Nerja of bijvoorbeeld Granada toerijden om hier ook prachtige bezienswaardigheden te zien. Een last minute naar Spanje is dan ook zeker een aanrader. Wilt u dit prachtige dorpje ontdekken? Dan zijn er ook nog eens genoeg hotels of appartementen in de buurt.

http://lastminutespanje.nl/