Menu

Het ouderen alarm aansluiten aan uw brandmelder november 17, 2017

Wist u dat het mogelijk is om uw gasmelders, brandmelders en CO-melders aan te sluiten aan het ouderen alarm van ATA Personenalarmering? Zodra bijvoorbeeld het brandalarm afgaat, zal de zorgcentrale van ATA Personenalarmering een melding krijgen. Heeft u nog geen brandmelder en/of gasmelder in uw woning hangen? Denk ook aan een CO-melder. Koolstofmonoxide is namelijk reukloos en daardoor zeer gevaarlijk. Het risico op koolstofmonoxidevergiftiging is het grootst in woningen met gaskachels of oudere cv-installaties. De monteurs van ATA Personenalarmering komen graag een detector in uw woning plaatsen wanneer uw ouderen alarm wordt geïnstalleerd. Uiteraard voldoen alle detectoren aan de Europese normen. De monteur zorgt direct voor de verbinding met de zorgcentrale.

Een ouderen alarm voor buitenshuis

Tijdens het boodschappen doen, een wandeling door het park of een bezoekje aan het buurtcentrum wilt u zich ook veilig voelen. Daarom is het mobiele ouderen alarm de oplossing. Bevindt u zich in een noodsituatie in het verkeer, op straat of ergens anders buitenshuis? Dan maakt u met een druk op de knop contact met de zorgcentrale. Via een gps-verbinding kan de medewerker van ATA Personenalarmering zien waar u zich op dat moment bevindt. Naast dat de zorgcentrale gecontacteerd wordt in een noodsituatie, kunt u er ook voor kiezen om een familielid of vriend te waarschuwen bij nood. Ook zij kunnen via gps zien waar u zich bevindt.

Het ouderen alarm werkt 24/7

U bent niet meer zo mobiel en woont alleen in een appartement. Stel u struikelt, wordt onwel of er breekt een brand uit. Dan is het een fijn idee wanneer u weet dat er altijd iemand op uw oproep reageert zodra u het ouderen alarm gebruikt. Dit alarm draagt u om uw pols, hals of plaatst u ergens in huis waar u gemakkelijk bij kunt. Zodra u op de knop druk wordt er contact gemaakt met de zorgcentrale van ATA Personenalarmering. U krijgt direct een medewerker aan de lijn die snel, deskundig en adequaat op uw situatie kan inspelen. Dit kan zijn door de ambulance, brandweer of politie te bellen. De medewerker van ATA Personenalarmering houdt uw melding in de gaten totdat u bent geholpen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Het ouderen alarm aansluiten aan uw brandmelder
Categorieën: Alarmsysteem

De gebruiksvriendelijke en betrouwbare Ajax alarmsystemen juni 29, 2015

Ajax alarmsystemen staan behalve om de kwaliteit bekend om de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Net als vrijwel alle andere alarmsystemen wordt gewerkt met een app. De app van Ajax is echter ongeëvenaard. Als eigenaar van een dergelijk alarmsysteem word je via de app van alles werkelijk alles op de hoogte gehouden, tot aan een geopende deur of een open raam aan toe. Bijzonder is zeker ook de batterij met een levensduur die op kan lopen tot wel zeven (!) jaar. Hoewel de systemen eenvoudig te bedienen en te installeren zijn, helpen wij als door het merk erkende installateur je graag als er toch zaken zijn die ondersteuning behoeven.

Componenten
Ook het bereik van de verschillende systemen van dit merk wordt alom geroemd en bijkomend voordeel is dat de buitenmelder gewoon buiten geplaatst kan worden, verderaf dus van de centrale. Net als veel andere aanbieders wordt via de 868Mhz gewerkt. Er is telkens ergens tussen de twaalf en driehonderd seconden verbinding met de op de hub aangesloten componenten. Over componenten gesproken; Ajax kende al de bewegingsmelders maar biedt nu ook bewegingsmelders met glasbreuk of microwave detectie en wordt er gewerkt met onder meer magneetcontacten en trildetectoren.

Gebruiksvriendelijk
Hoewel dus buitengewoon geavanceerd, zijn de systemen toch buitengewoon gebruiksvriendelijk. Zelfs het installeren is iets wat iedereen zou moeten kunnen. Mocht het toch niet lukken, dan kunnen wij als erkende installateur na toestemming meekijken naar de instellingen en zo ondersteuning bieden. De moderne alarmsystemen werken overigens standaard met een LAN en GSM-kiezer. In de hub is een prepaid simkaart te plaatsen en de hub kan rechtstreeks aan de router gekoppeld worden.

Uitstekend beveiligd
Brein van elk geavanceerd alarmsysteem is de hub, beheerder van elke component van het systeem. Uiteraard wordt wat betreft communicatie gewerkt met encryptie en authenticatie. De Hub analyseert voortdurend alle meldingen, filtert die en meldt ze meteen. Ook wordt gewerkt met tweeweg communicatie en wordt ook geofence technologie toegepast. De systemen zijn uitstekend beveiligd tegen saboteren, verstoring van het signaal en het wegvallen van het radiosignaal. Vanzelfsprekend zijn alle knoppen en aansluitingen keurig netjes verborgen in de behuizing.

Uitermate betrouwbaar
In z’n algemeenheid zijn alarmsystemen zijn toch al aan een imposante opmars bezig. Ze hebben tegenwoordig de uitstraling van Apple, zijn uitermate betrouwbaar, eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk. Dat ervaren ondertussen ook mensen met minder goede bedoelingen, en dat is nou precies de bedoeling van de diverse maatwerk systemen die geleverd kunnen worden.

Kijk en start met een compleet starterskit van AJAX en voeg er extra componenten aan toe. tot wel 50 componenten aan de sluiten aan de standaard AJAX hub
.

https://ajax-alarmsystemen.nl/
Reacties uitgeschakeld voor De gebruiksvriendelijke en betrouwbare Ajax alarmsystemen