Artikelpromotie
Image default
Cadeau

Online kerstverlichting kopen, maar hoeveel?

Hoeveel kerstlampjes moeten er in de kerstboom?

Dat is een vraag waar veel mensen mee zitten, zeker als er kerstverlichting moet worden gekocht in een winkel of online. Het blijft natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar een handvat hiervoor kunnen we zeker aanreiken. 

De hoogte van de kerstboom bepaalt hoeveel kerstlichtjes er in de kerstboom moeten.

Dat klinkt misschien vreemd, maar de hoogte is ook erg bepalend voor de omvang van een kerstboom en die bepaalt voornamelijk het aantal kerstlichtjes die er in de kerstboom moeten komen. Het aantal kerstlampjes dat in de kerstboom moet komen kan op twee manieren worden bepaald, eenvoudig door onderstaande advies op te volgen of u kunt het zelf uitrekenen met een formule. Studenten van de universiteit in Sheffield hebben er namelijk een wiskundige formule voor bedacht.

Zoveel kerstlampjes moeten er in een kerstboom van:

 • 1 meter: 100 kerstlampjes;

 • 2 meter: 300 kerstlampjes;

 • 3 meter: 400 kerstlampjes;

 • 6 meter: 750 kerstlampjes;

 • 8 meter: 1250 kerstlampjes.

Meer nauwkeurig is deze wiskundige formule:

 • De lengte van het snoer met lichtjes, dus exclusief het aansluitsnoer, in centimeters = pi x de hoogte van de kerstboom in centimeters.

Tip: u weet nu hoeveel kerstlampjes er in de kerstboom moeten komen. Een handige manier om de verdeling goed te bepalen is door de kerstverlichting in de kerstboom te hangen, op een afstandje te gaan staan en dan de ogen een beetje dicht te knijpen. Door het wazige zicht is heel goed te zien of er nog ergens gaten zitten of dat de lampjes te dicht op elkaar zitten.

Andere zaken om rekening mee te houden bij het kopen van kerstverlichting

 1. Is de kerstverlichting alleen geschikt voor binnen of misschien ook voor buiten?

 2. Kan het snoer later eventueel worden uitgebreid door er een extra slinger met kerstverlichting aan te koppelen, met Luca Connect XP System Expo kerstverlichting is dit bijvoorbeeld mogelijk.

 3. Welke kleur licht stralen de kerstlampjes uit? Gekleurd, warm of misschien juist erg kil wit licht?

 4. Kunnen de lampjes worden vervangen?

 5. Is het LED kerstverlichting of niet? Niet zo belangrijk voor een kerstboom, maar gaat u de hele tuin ermee versieren dan kan dit aardig schelen in het energieverbruik van de kerstverlichting.

 6. Wat is de lengte van het aansluitsnoer en hoever komt de kerstboom van het dichtstbijzijnde stopcontact te staan. Eventueel natuurlijk op te lossen met een verlengsnoer of bij Luca Connect XP System Expo met een verlengstuk.

Online kerstverlichting kopen?

Online vindt u een ruim aanbod kerstverlichting van verschillende merken en aanbieders. Op Tuincentrum Overzicht.nl is het aanbod van verschillende leveranciers voor u uitgestald en overzichtelijk gepresenteerd. Bekijk hier het complete overzicht met kerstverlichting online.

Dit waren onze tips omtrent kerstverlichting kopen en het optuigen van de kerstboom met de juiste hoeveelheid kerstverlichting. Succes en veel plezier met het versieren van de kerstboom!

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf u dan in voor de Tuincentrum Overzicht.nl nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Twitter of Google+

Tot snel op Tuincentrum Overzicht.nl

http://www.tuincentrumoverzicht.nl/producten