Artikelpromotie
Image default
Dienstverlening

Verschillende riet soorten

Bij het aanleggen van een rietdak is niet zomaar elke riet bruikbaar om te gebruiken voor je dak aan te leggen. U kan kiezen uit een breed aanbod van riet, u kan zelfs kiezen uit welk land dat u riet komt.  Zoetwaterriet gebruiken rietdekkers  ook, dit is dat men droog oogst  waardoor het geen schimmel kan bevatten. Voor een optimale kwaliteit van natuurriet te verkrijgen, hoor je het vlak bij de grond te oogsten waar je geen bladeren kan vinden en waar het mooie recht vorm aanheeft genomen.

Ook word de keuze van het riet  gekeurd voordat men riet aanschaft  waarbij aan de hand van verschillende criteria het riet word gekozen.  Het is belangrijk dat je  bij het aanleggen van kwaliteitsvol riet  is het van groot belang dat het meest kwaliteitsvolle riet word gekozen  voor u rietendak .  Het is belangrijk om zelf ook meer te weten te komen over de verschillende riet soorten  omdat de kwaliteit ook ervoor zorgt hoelang u rietendak kan blijven liggen.

Het is belangrijk om op regelmatig basis je rieten dak te onderhouden,  door dit regelmatig te onderhouden en nakijken op slijtage  in de kilgoten of dakkapellen  is belangrijk zodat er geen vocht in je huis kan komen. Ook kan je bij verschillende rietdekkers en contract afspreken waarbij het bedrijf instaat voor de onderhoud van je dak en op deze manier zal je meer en langer plezier hebben aan je rietendak.   Indien u ziet dat er duidelijk onderhoud nodig is kan u misschien beter een renovatie doen waarbij je de levensduur van je rietendak met meer dan 10 jaar kan verlengen.  Bij een renovatie gaat men de plaatsen zoeken die duidelijk vervanging nodig hebben  en gaat ze een extra laag op je dak toevoegen.  Bij dit soort renovaties spaart u veel geld uit waardoor u geen nieuwe dak moet laten investeren.

http://www.rietwerk.nl/