Artikelpromotie
Image default
Financieel

Wat heeft blockchain met bitcoin te maken?

Bitcoin en blockchain?

Je hebt vast weleens gehoord over de bitcoin? Mocht je al wat langer in de cryptowereld zitten, dan moet je deze cryptovaluta wel kennen. Maar wat is de bitcoin eigenlijk? En waarom is de bitcoin zo populair geworden onder de crypto handelaren? In dit artikel zal ik je proberen uit te leggen wat bitcoin nou namelijk is.

Mischien heb je het weleens gehoord van je buurman of je buurvrouw, van jouw collega’s? In ieder geval toen de bitcoin begin 2017 van 780 usd steeg naar een recordbedrag van 20.000 usd eind december, was bitcoin plotseling het gesprek van de dag!

Iedereen had het opeens over de bitcoin, dus wat is het eigenlijk? Bitcoin is een valuta dat is gebaseerd op cryptografie. Je kan de bitcoin ook wel zien als de euro of de dollar, in dit geval wordt bitcoin gezien als het virtuele geld van het internet.

Bitcoin is een gedecentaliseerde cryptovaluta, achter de bitcoin schuilt een technologie waarvan sommige beweren dat dat het geheim is waarom de prijs van de bitcoin zo enorm in prijs is gestegen begin 2017. Dus wat is de technologie waar mensen het altijd over hebben?

Bitcoin is niet zomaar een munt, het is de technologie erachter!

Veel mensen zien bitcoin gewoon als een internetmunt, slechts internetgeld? Maar de echte mensen die hier meer verstand van hebben weten wel beter! Achter de bitcoin heerst een technologie genaamd “de blockchain technologie”. Deze technologie wordt door velen gezien als een revolutionaire uitvinding. Dit omdat de technologie het werk van mensen zou kunnen overnemen in de toekomst, ook zou het “papier”en “contract” werk kunnen overnemen en vervolgens geautomatiseerd kunnen worden door appliciaties die boven de blockchain netwerk gebouwd kunnen worden.

Technologie is eindeloos

De mogelijkheden zijn eindeloos. En dan praten we slechts alleen over de bitcoin. Als je weet wat ethereum is en wat voor mogelijkheden die heeft dan zijn we nog verder van huis! Dit is pas het begin van de blockchain technologie, we zitten eigenlijk..om het maar netjes te zeggen.. nog in de babyschoentjes qua blockchain technologie. Het is afwachten wat de toekomst ons brengt. Maar van het woord “blockchain technologie” en de “bitcoin” zal je nog vaak terughoren in de toekomst!

https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/