Artikelpromotie
Image default
Gezondheid

Een chemische peeling of Botox?

Een behandeling die de laatste jaren populair is om huidveroudering tegen te gaan is een liquid facelift. Voor deze behandeling zal een cosmetisch arts samen met je besluiten waar er volume in je gezicht toegevoegd moet worden. Dit wordt uitgevoerd door fillers in je huid te injecteren. Echter is dit best een heftige ingreep. Er worden naalden gebruik om een bepaalde goedje in je huid te spuiten. Dit kan ook zonder een injectie dankzij een chemische peeling en dermabrasie.

Klein beschadigingen zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes en littekentjes kunnen dankzij een peeling of een dermabrasiebehandeling verholpen worden. Dankzij een chemische peeling kan de buitenste huidlaag met een chemische substantie verwijderd worden. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken en wordt de huid jeugdiger en gladder. Een peeling kun je in verschillende sterkten kopen. Een lichte peeling, ook wel een fruitzuurpeeling genoemd, zorgt ervoor dat de kleine lijntjes niet meer zichtbaar zijn. Een krachtige peeling zorgt ervoor dat diepere lijnen en littekens minder goed zichtbaar worden. Een lichte peeling zorgt ervoor dat alleen de bovenste huidlaag wordt verwijderd. Hierdoor is de hersteltijd kort, maar ook de resultaten minder goed zichtbaar en korter zichtbaar dan bij een sterkere peeling. Een sterkere peeling zorgt ervoor dat niet alleen de bovenste huidlaag wordt verwijderd, maar ook de ondergelegen laag genaamd de dermis. Dit zorgt ervoor dat diepere lijnen met groot effect behandeld kunnen worden. Echter kent de krachtige peeling wel een heel groot nadeel. Het zorgt ervoor dat de huid beschadigd en hierdoor tot tien dagen rood en ruw er uit ziet.

Een peeling zorgt ervoor dat je geen operatie nodig hebt voor bepaalde oneffenheden in je huid. Echter zal een peeling nooit de gehele veroudering uit je huid kunnen halen. Hiervoor moet je toch echt overwegen om toch een liquid facelift met Botox of een rimpelbehandeling met fillers aan te schaffen.

http://faceland.nl