Artikelpromotie
Image default
Gezondheid

Een tekort aan vitamine C

Als je op dit moment reist met het openbaar vervoer zul je vele mensen zien die met een zakdoek in de hand zitten te hoesten en te proesten. Er waart zelfs op dit moment van schrijven een ware griepepidemie rond in Nederland. Zouden al deze mensen soms een tekort aan vitamine C hebben? Zelf begin ik altijd met het slikken van extra vitamine als ik een verkoudheidje voel aankomen en zo heb ik menig virus buiten de deur gehouden.

Vitamine C versterkt je immuunsysteem en daarmee dus je weerstand. Hierdoor krijgen bacteriën en virussen weinig kans om door te dringen tot je gestel. Maar buiten dat heeft vitamine C nog veel meer nuttige eigenschappen voor onze gezondheid.

In onze samenleving staan we bijna continu onder druk. Is het niet van ons werk dan wel van onze thuissituatie. Maar je ervaart ook stress van een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling, jetlag, negatieve gedachten die maar in je hoofd blijven rondtollen. En dan heb ik het nog niet eens over de lichamelijke stress die je kunt hebben van een ongezonde werkomgeving, de straling van je mobieltje, roken, pijn hebben of medicijngebruik. Het enige juiste antwoord tegen al deze stress is vitamine C gebruiken.

Vitamine C kun je kopen in een webwinkel met voedingssupplementen zoals Topvitamins of gewoon bij het Kruidvat. Vitamine C of ascorbinezuur is helemaal geen bijzondere vitamine maar wel bijzonder onmisbaar. Dat ondervonden de zeevaarder in  de 18e eeuw al toen er scheurbuik uitbrak aan boord van de schepen. Gelukkig voor deze zeelui kwam men er achter dat citroenen en sinaasappels deze nare aandoening konden voorkomen.

Vitamine C is behalve goed voor onze weerstand ook nog een prima anti-oxidant waardoor de vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor allerlei ziekten, onschadelijk gemaakt kunnen worden. Bovendien draagt vitamine C bij aan een betere bloeddruk.

 

http://topvitamins.nl