Artikelpromotie
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: heeft u last van zowel plas- als erectie-problemen?

Er bestaat duidelijk een verband tussen plasklachten bij een vergrote prostaat en erectie-problemen. Anders gezegd: oudere mannen met plasklachten hebben ook vaak problemen met de erectie en andersom.

Behandeling met medicatie? Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde medicatie, die voor erectie-problemen worden voorgeschreven bij de oudere man ook effect hebben op de plasklachten.

Welke factoren zijn nog meer van invloed? Een druk leven leiden en genieten van goed eten en geregeld een lekker glas wijn, kunnen op oudere leeftijd ook een keerzijde hebben. Vooral wanneer er lichte diabetes bijkomt. De eerste tekenen worden ervaren dat de intieme gevoelens er wel zijn, maar ook weer snel verdwijnen. U komt langzaam terecht in een negatieve spiraal.

Hoe kunt u de vicieuze cirkel doorbreken? Afvallen en meer bewegen zijn een voorwaarden, daarnaast kan ook gedacht worden aan een erectie-pil. Als blijkt dat er behalve de erectie-problemen ook het plassen minder gaat, is het gebruik van een pde5-remmer voor de langere termijn een goede keuze.

In deze situatie is het belangrijkste om te onthouden, dat: rust is goed, gezond eten en bewegen zijn voorwaarden.

Hoe kun je uitzoeken of je last hebt bij het plassen en de erectie? Een manier is door een aantal vragen in te vullen die gerelateerd zijn aan het plassen en de erectie. Deze plastest (IPSS) en erectietest zijn vragenlijsten over de ernst van problemen bij het plassen en de ervaren hinder daarbij en de erectie.

Medisch seksuoloog en mannenarts dr. L.J. de Boer van de mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg (DBMGZ) in Bilthoven (Berg en Bosch) is gespecialiseerd in plasklachten en erectie-problemen.

Ongeacht de aanleiding is iedereen welkom bij de mannenkliniek om informatie in te winnen. De mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg zit in Bilthoven aan de Professor Bronkhorstlaan 10 G 60. De informatie is ook te vinden op de website Mannenkliniek de Boer.

http://www.dbmgz.nl