Artikelpromotie
Image default
Hobby en vrije tijd

Klussen in je tuin

Het is heerlijk om je vrije tijd lekker in je eigen tuin te werken. Je kunt rustig een beetje wat schoffelen en wat onkruid weghalen. Het werkt eigenlijk een beetje meditatief. Je maakt je hoofd als het ware een beetje leeg. Zeker als je een drukke baan hebt, kan het een welkome afwisseling zijn.

In de herfst heb je je hele tuin vol liggen met allemaal mooie gekleurde knisperende blaadjes. Als het dan gaat regenen wordt het wel een beetje een rommel in je tuin. Dan is het wel fijn om die blaadjes opgeruimd te hebben. Dat kun je het beste doen met een bladblazer. Voor het meditatieve moment kun je dan beter geen bladblazer met benzinemotor gebruiken want die maken best wel een herrie. Je kunt dan beter een elektrische gebruiken want die zijn lekker stil. Het fijnste is een bladblazer met een accu want anders heb je een kabel richting het stopcontact en die wil nog wel eens in de weg zitten of hij is misschien net iets te kort. Je hebt ook bladblazer die zuigen i.p.v. blazen. Je kunt daarbij zelfs een opvangzak op je rug doen. Dan hoef je wat minder te bukken. En de wat duurdere modellen kunnen zelfs de blaadjes hakselen zodat ze wat minder ruimte in de opvangbak innemen.

Nadat je de blaadjes in je tuin hebt opgeruimd, valt je ineens op dat de heg ook wel weer eens gesnoeid kan worden. Dat is ook een echt klusje voor in het najaar. Ook dit klusje gaat heel goed met het juiste gereedschap. Je kunt de heg snoeien met een elektrische heggenschaar. Dit is vooral handig als je een redelijk grote heg hebt. Voor een kleine heg is het onzin en kun je het net zo goed doen met een gewone mechanische heggenschaar.

http://www.fuxtec.nl