Menu

CultuurProfielSchool januari 16, 2020

Een basis aan ontwikkeling op creatief gebied biedt vrijwel elke school. Echter sommige scholen gaan een stuk verder. Ze bieden een extra inhoudelijk diepgaand programma waarbij leerlingen met een grotere motivatie zich op kunstzinnig vlak kunnen ontwikkelen. Maar niet alleen voor de leerlingen met een uitzonderlijke motivatie of een groot talent hebben hier profijt van. Op een CultuurProfielSchool gaat elke leerling profijt hebben van meer kans zich op creatief vlak te ontwikkelen. 

CultuurProfielschool en externe partners

Een Cultuurprofielschool haalt veel externe partijen de school in. De deuren van de school staan open en leerlingen worden geïnspireerd door voorbeelden van buiten de school. Vanuit Kleinkunstig kunnen we daarin een belangrijke rol spelen. Ons netwerk van professionele workshopleiders (ruim 250 kennen we) brengt ervaring met het beroepsveld de school in. Ze vullen daarmee de kennis van de docenten aan; het is complementair. In elke kunstdiscipline bieden we deze mogelijkheid.

Workshops op een CultuurProfielSchool

Workshops zijn een uitgelezen kans om leerlingen kennis te laten maken met een vernieuwende kunstvorm, om wellicht een kunstdiscipline die jullie zelf niet aanbieden. Ze kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van professionele tekstschrijver en vormgevers een eigen magazine ontwikkelen of onder begeleiding van een installatiekunstenaar een eigen kunstwerk voor in de aula maken. Workshops op school zijn daarmee een goede mogelijkheid om samenwerking met partijen buiten de school aan te gaan. 

Cultuurdag op de CultuurProfielSchool

Een Cultuurdag is een dag waarop er een grote diversiteit aan workshops tegelijk op school worden georganiseerd. Vanuit Kleinkunstig organiseren we Cultuurdagen met grote regelmaat. Het zijn dagen met soms vier workshopleiders, maar ook dagen met wel 50 workshopleiders. Het hangt af van het budget, aantal leerlingen en natuurlijk de wensen vanuit de school. Het spannende aan een Cultuurdag is dat je leerlingen een grote verscheidenheid aan workshops aanbiedt, ze kunnen dus kennismaken met allerlei disciplines en ook vanalles combineren. Ze kunnen bijvoorbeeld in de eerste ronde de workshop Moderne Dans volgen, daarna de workshop Vloggen en daarna de workshop Virtual Reality. Bedenk het en het is mogelijk!

https://www.kleinkunstig.nl
Reacties uitgeschakeld voor CultuurProfielSchool

Extra hulp voor kinderen met huiswerkbegeleiding in Hengelo juni 27, 2019

Artikelpromotie

Op vrij jonge leeftijd mogen leerlingen al beginnen om een studie te volgen dat de toekomstige loopbaan zal bepalen. Het begint allemaal op de middelbare school waarbij het niveau als is bepaald aan de hand van de CITO toets en de beoordeling van de basischool. Leerlingen worden op de middelbare school opgeleid om het niveau Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO of VWO.

Net als op de basisschoold geldt voor het voortgezet onderwijs een onder- en bovenbouw. De onderbouw is de basis voor het vervolgonderwijs en dit wordt bepaald in klas 1 en 2. Ook wordt er bepaald op welk niveau leerlingen mogen doorgaan, waarbij er rekening wordt gehouden met het gemiddelde cijfer op het rapport. Des te belangrijker om vakken die moeilijk zijn voor leerlingen, extra te trainen. Dat kan met Huiswerkbegeleiding of bijles!

 

Huiswerkbegeleiding in Hengelo: de eerste stap richting een gewenst niveau

Iedereen heeft wel een zwakte in bepaalde vakken op school. Echter zou het zonde zijn dat leerlijngen onder hun niveau naar de bovenbouw gaan door 1 type vak die toch lastig zijn. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn door reken vakken, taalvakken, economische vakken of praktijkvakken. Door daar extra aandacht aan te geven en te trainen, voorkom je dat je kind onnodig op een lagere niveau wordt geplaatst.

Met huiswerkbegeleiding in Hengelo bij Edu-Oost wordt er alles aan gedaan om te zorgen dat jouw kind een voldoende scoort op de vakken waar nu onvoldoende wordt gescoord. Met behulp van een moderne leeromgeving met ervaren vakdocenten én volledige aandacht krijgen leerlingen dé studiebegeleiding die ze nodig hebben.

 

Huiswerkbegeleiding klassen vs reguliere klassen

In tegenstelling tot reguliere klassen waar 30 leerlingen zitten, krijgen leerlingen in Huiswerkbelgeiding klassen de volledige aandacht die ze nodig hebben. Stel je voor dat een docent in 45 minuten 30 leerlingen allemaal evenveel aandacht en hulp moet bieden, dan kan niemand even goed geholpen worden. Vooral ook de leerlingen die dit het hardst nodig hebben.

Lang niet al het huiswerk wordt gecontroleerd door docenten van reguliere klassen en wordt er overhoord. Kies daarom voor huiswerkbegeleiding voor je kind!

Reacties uitgeschakeld voor Extra hulp voor kinderen met huiswerkbegeleiding in Hengelo

Serious gaming: the next step in educatie maart 11, 2019

Artikelpromotie

Moeten we serious gaming serieus gaan nemen?

Serious gaming; spelen en leren tegelijk, een spel gebruiken voor een serieus doel.

Al jaren is bekend dat men van spelletjes houdt, het houdt de aandacht vast. Uit deze filosofie is serious gaming ontstaan. Naar deze manier van leren is al veel onderzoek gedaan. Hieruit is gebleken dat de effectiviteit vele malen hoger ligt dan bij het ‘ouderwets’ uit een boek leren. Daarbij kan men in eigen tempo de stof doorlopen wanneer het hen uitkomt. Spelenderwijs leren maakt zijn intrede in de hedendaagse bedrijfscultuur.

De categorieën van serious gaming;

  • E-learning in de vorm van een online game
  • Gamification ofwel leren in een game-werkvorm
  • Virtual reality in de vorm van een simulatie

Serious gaming; de voordelen

Door serious gaming voelt leren minder als leren. Deze manier van leren werkt bijvoorbeeld erg goed wanneer je gedrag en kennis op een onderhoudende manier wilt aanleren. Hiervoor kunnen rollenspellen worden ingezet, maar bijvoorbeeld ook online cursussen die in spelvorm de stof met de leerling doorlopen.

Verder zijn vandaag de dag de mogelijkheden op technologisch vlak voor computergames in een vergevorderd stadium. Dit heeft als gunstige bijkomstigheid dat de kosten voor ontwikkeling van deze ‘serious games’ steeds beter bereikbaar wordt voor ondernemers. Resultaat hiervan is dat de toepassing van simulaties en spellen in het leerproces steeds vaker voorkomt.

Door de stof in spelvorm te verpakken blijft het bij de student beter en langer hangen.. Zo zou een medewerker minder snel terug de schoolbanken in hoeven wat resulteert in lagere opleidingskosten!

Voorbeelden van serious games

Naast de online cursussen zien we dat voor praktische doeleinden virtual reality, simulators en augmented reality de voorkeur genieten. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat dezelfde kennis kan worden aangeleerd tegen gereduceerde kosten. Ook kan het voorkomen dat deze vorm van leren wordt gebruikt om eventuele risico’s uit te sluiten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de simulator die wordt gebruikt door piloten in opleiding. Op deze manier wordt de piloot aangeleerd om accuraat te reageren op situaties die zich in het echt voor kunnen doen. Ook de Amerikaanse politie gebruikt serious gaming op deze wijze voor haar personeel.

In de zorg wordt serious gaming al vrij actief ingezet om te informeren en onderwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan games die een specifieke behandeling of operatie simuleren. Eventuele complicaties worden toegevoegd aan de simulaties. Zo kan de arts in opleiding hierop worden voorbereid zonder dat dit risico’s heeft voor de ‘patiënt’.

Logistieke voordelen serious game ontwikkelen

Iedere werkgever kent het wel; organiseren van trainingssessies, klassikale workshops of assessment cursussen . Het is een tijd en energierovend proces. Denk aan alle zaken die hierbij komen kijken; Er moet een ruimte gehuurd worden. Iedereen moet rekening houden in zijn of haar agenda met de training. Tot slot wordt de stof vaak in een hoog tempo doorgenomen. Dit heeft als nadeel dat de leerling niet in zijn of haar eigen tempo kan leren. Dit komt de uiteindelijke retentie van de kennis niet ten goede. Daarnaast zijn dit soort trainingen vaak saai, langdradig en voelt het als een verplichting.

Wanneer we dezelfde informatie delen door middel van een serious game, voorkomt dit alle bovenstaande nadelen van een traditionele training. Het enige dat de werkgever hoeft te doen is het ‘spel’ digitaal ter beschikking stellen. Vervolgens kan zelf worden bepaald waar en wanneer de leerling de training doet. Zo kan men de training volgen wanneer het hun uitkomt.

Serious games voor het onderwijs: Leren in eigen tempo

Een ander voordeel hiervan is dat de leerling de stof in eigen tempo kan doorlopen. Voor veel mensen heeft dit als resultaat dat zij minder druk voelen en daardoor beter presteren. Dit aangevuld met dat men de training kan doen wanneer het hen uitkomt maakt het tot een prettige ervaring. Natuurlijk leert niet iedereen even makkelijk en snel. Bij een serious game is de stof aan te passen aan de behoefte van de leerling. Zo kan de stof in blokken worden gedeeld. Op deze manier blijft het leuk én overzichtelijk!

Het bijhouden met assessment games

Voortgang bijhouden is bij een training iets wat een serious game versimpeld. Zo kan een leerling bepaalde achievements halen. Dit is niet alleen goed voor de motivatie maar geeft ook inzicht in de voortgang. Dit inzicht is niet alleen voor de leerling zelf van meerwaarde maar ook voor het management. Zij krijgen een helder beeld waar de leerling staat binnen de training op basis van voortgang en achievements

Motivatie voor simulatie games

Misschien wel het belangrijkste voordeel van serious gaming: het is leuk om te doen! Door informatie in een spelvorm te stoppen, wordt leren weer aantrekkelijk. Het kan worden gedaan wanneer het de leerling uitkomt en op het tempo dat bij diegene past! Dit motiveert de leerling en maakt het geheel tot een prettigere beleving.

Alleen maar voordelen?

Het klinkt bijna alsof er aan serious gaming enkel voordelen zitten? Uiteraard zijn er ook dingen waar op gelet moet worden bij het inzetten van games voor werkdoeleinden. Om te beginnen is het natuurlijk niet de normaalste zaak van de wereld om een ‘game’ te spelen op de werkvloer. Daarom zal het voor de medewerkers enigszins vreemd aanvoelen.

Een serious game breng je in als training, die leerzaam is en het werk van de medewerkers makkelijker zal maken. Begin bij jezelf: als het management het goede voorbeeld geeft en als eerste met een game aan de slag gaat, volgt de rest vanzelf!

Serious gaming binnen uw bedrijf?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het inzetten van Serious gaming binnen uw organisatie? Na het lezen van bovenstaande tekst enthousiast geworden over serious gaming maar weet u niet hoe dit te implementeren binnen uw bedrijf? Onze experts denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor een passend antwoord op uw vraag!

https://www.appelit.com
Reacties uitgeschakeld voor Serious gaming: the next step in educatie

Als jij de touwtjes graag in handen houdt november 12, 2018

Artikelpromotie

Een sterke persoonlijkheid gezocht

In bedrijven die groeien ontstaat een toenemende vraag naar secretaresses. De reden hiervan is simpel. De directie en de managers bij een bedrijf krijgen er steeds meer werkzaamheden bij nu de economie weer aan het aantrekken is. Het is dan ook de hoogste tijd dat ze worden bijgestaan door een secretaresse die hun werkzaamheden voorbereidt en deels uitvoert waardoor ze hun vak goed kunnen uitoefenen. Wanneer het beroep van secretaresse jou aantrekt is het wellicht interessant om de opleiding secretaresse te volgen. Het is een vak voor vrouwen maar ook voor mannen met een sterke persoonlijkheid. Je moet namelijk stressbestendig zijn en tegelijkertijd op een zo goed mogelijke manier je werk kunnen doen. Jij bent de steun en toeverlaat van de directie of manager.

Taken die je uitvoert

Wil jij secretaresse worden, dan is het goed om te weten welke taken je moet gaan uitvoeren. Allereerst ben je het aanspreekpunt. Jij wordt aangesproken door klanten en leveranciers die contact willen opnemen. Je moet die contacten regelen. Jij beheert immers de agenda van het management of van de directie. Het is dan ook aan jou om degene die contact wil hebben op een nette manier te vragen om een afspraak te maken. Daarnaast is het jouw taak om de taken van jouw meerdere netjes uit te werken. Moet er correspondentie plaatsvinden, dan gaat dat van jou uit. Jij krijgt door welke brieven er moeten worden gestuurd. Daarnaast krijg je te horen hoe orders moeten worden uitgezet binnen het bedrijf of de organisatie. Los van deze zaken is het tevens aan jou om bijvoorbeeld reizen van jouw meerdere te regelen. Jij verwerkt de boeking van hotelkamers en eventueel vluchten met het vliegtuig. Je bent, kortom, een onmisbare rechterhand binnen het bedrijf. We hebben het dan ook over een uitdagende functie.

Reacties uitgeschakeld voor Als jij de touwtjes graag in handen houdt

Rijschool Utrecht september 12, 2016

Artikelpromotie

Rijschool Utrecht

Rijschool Snel is gevestigd in Utrecht en heeft kwaliteit, hoogslagingspercentage, goedkope pakketten en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Utrecht en omstreken.

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Utrecht geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen.

Je wordt in Utrecht opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan snel aan de slag!

In Utrecht je rijbewijs halen kan echt snel bij Rijschool Snel. Al ruim 10 jaar lang zijn we al een begrip in Utrecht. Hoe snel precies je je rijbewijs kan halen, hangt af van je rijervaring, je leeftijd en je rijvaardigheid.

Zin om rijlessen te volgen in Utrecht tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Utrecht en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Utrecht!

http://www.rijschoolsnel.nl
Reacties uitgeschakeld voor Rijschool Utrecht
Categorieën: Onderwijs

Rijschool Nieuwegein september 10, 2016

Artikelpromotie

Rijschool Snel is gevestigd in Nieuwegein en heeft kwaliteit, professionaliteit, lage lesprijzen en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Nieuwegein en omstreken.

Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Nieuwegein? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Nieuwegein!

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Nieuwegein geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Nieuwegein opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Nieuwegein!

Zin om rijlessen te volgen in Nieuwegein tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Nieuwegein en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Nieuwegein!

http://www.rijschoolsnel.nl
Reacties uitgeschakeld voor Rijschool Nieuwegein
Categorieën: Onderwijs