Artikelpromotie
Image default
Onderwijs

Waarom Frans leren een uitstekende zet is

Stel dat je een nieuwe taal wil leren, maar je bent er nog niet zo goed over uit welke het nu precies wordt. In dat geval kunnen we je zeker aanraden om te beginnen met het leren van de Franse taal. In deze blog leggen we je haarfijn uit waarom. 

 

Het Frans wordt Wereldwijd gesproken 

 

Om te beginnen met één van de beste redenen; de Franse taal hoor je overal terug. Sterker nog, samen met Engels is het de enige taal die inalle werelddelen wordt gesproken. Enkele voorbeelden van grote landen waar Frans wordt gesproken zijn Canada, Tunesië, Marokko en Algerije. Die brede verspreiding van de taal over de wereld zal dan ook een van de redenen zijn dat het, uiteraard na het Engels, de taal is die door de meeste mensen wordt aangeleerd. Zeker voor reizen of het doen van internationale zaken is het uiterst bruikbaar. Cursussen zakelijk Frans winnen daarom ook aan populariteit.  

 

Het is een Romaanse taal 

 

Het Frans is een Romaanse taal. Dat houdt in dat het uit dezelfde taalfamilie komt als het Italiaans, Spaans, Portugees en Roemeens. De talen hebben dus veel raakvlak met elkaar. Als je dus besluit om na het Frans een van die andere talen te leren, zal je veel herkennen uit het Frans. Dit maakt het makkelijker om de taal tot je te nemen. Kortom: het leren van Frans is de ideale basis voor het leren van andere talen. 

 

Fransen spreken beperkt Engels 

 

Mensen die wel eens in Frankijk op vakantie zijn geweest, kunnen dit beamen. Anders dan bijvoorbeeld in Nederland komen Fransen vrij weinig in aanraking met Engels. Op tv wordt er overwegend Frans gesproken, reclames zijn in het Frans en Engelse stemmen worden in de media nagesynchroniseerd. Dit is het resultaat van de Franse overheid, die de taal wil beschermen. Dit resulteert er echter wel in dat de Fransen over het algemeen minder goed met de Engelse taal uit de voeten kunnen. Wil je dus kunnen communiceren met een Fransman of en Française, dan is een cursus Frans zeker niet overbodig. 

 

Cultuur 

 

Er zijn enorm veel klassieke theatervoorstellingen, muziekstukken en andere culturele uitingen in het Frans. Tegenwoordig kan je wel uit de voeten met de vertalingen. Maar, wil je echt zo dicht mogelijk bij het origineel komen, dan zal je Frans moeten leren. Er zijn altijd woorden in een taal die zich moeilijk laten vertalen, terwijl ze juist zo goed de lading dekken. Dus ook voor de rijke cultuur is het Frans een absolute aanrader.