Menu

Zandsculpturenfestival Blankenberge (België) oktober 12, 2020

blankenberge

Onder de vele zomerfestivals die in verschillende landen van de wereld plaatsvinden, kan men niet anders dan het grootste zandsculpturenfestival noemen. Het vindt elke zomer plaats in België in de stad Blankenberg aan de Noordzeekust.

De kunst van het maken van zandsculpturen trekt veel professionele beeldhouwers en amateurs aan, waardoor steeds meer nieuwe en perfecte beelden ontstaan, ze blijven het publiek verbazen.

Strandsculptuurfestivals worden gehouden in St. Petersburg, Amerikaans Florida, Turks Antalya en België.

In Blankenberg worden 150 zandsculpturen gepresenteerd, gelegen op een oppervlakte van ruim 4 vierkante meter. kilometers. De auteurs lieten zich inspireren door cultfilms, creëerden beelden van beroemde historische figuren en hedendaagse beroemdheden en Hollywood-sterren.

Bij het bewonderen van de gepresenteerde perfecte werken, heerst er een gevoel van verdriet dat ze zo van korte duur zijn. Hun creatie vereist van beeldhouwers enorme inspanningen en energie voor het project, de installatie, het modelleren en het snijwerk. Gedurende anderhalve maand hebben 33 beeldhouwers uit twaalf landen van de wereld 150 werken gemaakt met meer dan 20 duizend ton zand.

Begonnen op 15 juni 2013, duurt het festival tot 15 september en staat het in het Guinness Book of Records vermeld als het grootste festival van zandfiguren.

Onder de tentoongestelde werken bevinden zich figuren van Lady Gaga, Albert Einstein, de Dalai Lama, David Beckham, president Lincoln, Egyptische farao’s en de held van Avatar Robocop.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html
Reacties uitgeschakeld voor Zandsculpturenfestival Blankenberge (België)
Categorieën: Toerisme

Blankenberge Strand juli 26, 2020

blankenberge strand

 

 

Gelegen in het noordwestelijke deel van België en is het belangrijkste strand in de badplaats Blankenberg. Dit is een van de leukste en levendigste stranden van België, waar elke bezoeker iets naar zijn zin zal vinden. Je kunt het bereiken met de auto, bus of strandtram die langs de hele kust rijdt.

 

Strandbeschrijving

Het strand is zanderig en vrij lang, wat het mogelijk maakte om het visueel op te delen in voorwaardelijke zones, die elk overeenkomen met een specifiek thema (sport, speeltuin, gezinsrecreatie, waterattracties, dans en muziek). Voor de liefhebbers van een rustige, afgemeten rust zijn er comfortabele ligstoelen en strandbedden, evenals ruime prieeltjes die kenmerkend zijn voor de hele Vlaamse kust, waar je je kunt verstoppen voor de harde wind. Langs het hele strand zijn fiets- en joggingpaden aangelegd, er is een skeltercentrum, een wielerbaan en een waterpark.

Het kenmerk van het strand is een 350 meter lange Art Deco pier, gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aan de rand staat een cirkelvormig gebouw dat vroeger diverse culturele evenementen organiseerde en nu een luxe restaurant herbergt. Opgemerkt moet worden dat alle restaurants in Blankenberg bekend staan ​​om hun uitstekende keuken, vooral visgerechten.

Ook de trots van het resort en zijn originele kenmerken zijn het kleurrijke bloemencorso, dat plaatsvindt op de laatste zondag van augustus, het spectaculaire carnaval van mei en het jaarlijkse festival van zandsculpturen, dat meesters uit heel Europa aantrekt.
Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Het zwemseizoen aan de westkust van België duurt meestal van juni tot september, wanneer het zeewater opwarmt tot 19 graden en de luchttemperatuur 23-25 ​​bereikt. Maar zelfs op het hoogtepunt van het seizoen waaien er sterke winden aan de kust, waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van een vakantie met zeer jonge kinderen.
Video: Blankenberge Beach

 

 

 

 

blankenberge strand

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html
Reacties uitgeschakeld voor Blankenberge Strand
Categorieën: Toerisme

Culturele bestemmingen in Spanje februari 23, 2015

Artikelpromotie

Behalve zon en zee heeft Spanje nog veel meer te bieden. Spanje is blijkbaar van oudsher een prima oord geweest voor kunstenaar en heeft derhalve heel wat kunst voortgebracht. Je kunt in Spanje cultuur fantastisch combineren met het heerlijke Spaanse leven wat bestaat uit gezellige terrasjes en winkeltjes.

Een stad waar je absoluut geweest moet zijn als je maar een beetje van kunst houdt, is Barcelona. Barcelona staat bol van de kunst van Gaudí. Denk alleen maar aan Parc Guëll en de Sagrada Familia. Als je in Barcelona de kunst een beetje zat bent, kun je je nog op allerlei andere manieren vermaken. Zo heb je er zat winkels en lekkere restaurantjes. Ook kun je heerlijk zonnebaden op het strand. Vergeet ook niet la Rambla te bezoeken met haar vele straatartiesten.

Een andere grote kunstenaar uit spanje is Salvador Dalí. Als je nog zoekt naar plaatsen voor een vakantie Spanje, moet je zeker Figueres ook bezoeken. In dit stadje staat namelijk het museum van Dalí. Je zult overdonderd worden door de fantasierijke kunst van Dalí. Echt geweldig. Zorg er wel voor dat je, als je er in het hoogseizoen bent, heel vroeg voor de deur staat. Het is een populaire toeristische attractie. Je kunt ook nog zijn vroegere woonplaats in Portlligat bezoeken. Boek wel je kaartje van te voren want ook dit is een populaire toeristische attractie. Maar Dalí heeft in dit stadje een heerlijk onderkomen gehad samen met zijn muze Gala. Voor Gala heeft hij ook nog een optrekje gerealiseerd in de vorm van een speciaal kasteel, Dali Castle Púbol. Ook hier kun je de kunst van Dalí bewonderen.

Een vakantie Spanje boeken kun je gewoon via het internet. Je kunt kiezen of je zelf met de auto ernaar toe rijdt of dat je met het vliegtuig gaat.

http://vakantiespanje.nl
Reacties uitgeschakeld voor Culturele bestemmingen in Spanje