Artikelpromotie
Image default
Toerisme

Culturele bestemmingen in Spanje

Behalve zon en zee heeft Spanje nog veel meer te bieden. Spanje is blijkbaar van oudsher een prima oord geweest voor kunstenaar en heeft derhalve heel wat kunst voortgebracht. Je kunt in Spanje cultuur fantastisch combineren met het heerlijke Spaanse leven wat bestaat uit gezellige terrasjes en winkeltjes.

Een stad waar je absoluut geweest moet zijn als je maar een beetje van kunst houdt, is Barcelona. Barcelona staat bol van de kunst van Gaudí. Denk alleen maar aan Parc Guëll en de Sagrada Familia. Als je in Barcelona de kunst een beetje zat bent, kun je je nog op allerlei andere manieren vermaken. Zo heb je er zat winkels en lekkere restaurantjes. Ook kun je heerlijk zonnebaden op het strand. Vergeet ook niet la Rambla te bezoeken met haar vele straatartiesten.

Een andere grote kunstenaar uit spanje is Salvador Dalí. Als je nog zoekt naar plaatsen voor een vakantie Spanje, moet je zeker Figueres ook bezoeken. In dit stadje staat namelijk het museum van Dalí. Je zult overdonderd worden door de fantasierijke kunst van Dalí. Echt geweldig. Zorg er wel voor dat je, als je er in het hoogseizoen bent, heel vroeg voor de deur staat. Het is een populaire toeristische attractie. Je kunt ook nog zijn vroegere woonplaats in Portlligat bezoeken. Boek wel je kaartje van te voren want ook dit is een populaire toeristische attractie. Maar Dalí heeft in dit stadje een heerlijk onderkomen gehad samen met zijn muze Gala. Voor Gala heeft hij ook nog een optrekje gerealiseerd in de vorm van een speciaal kasteel, Dali Castle Púbol. Ook hier kun je de kunst van Dalí bewonderen.

Een vakantie Spanje boeken kun je gewoon via het internet. Je kunt kiezen of je zelf met de auto ernaar toe rijdt of dat je met het vliegtuig gaat.

http://vakantiespanje.nl