Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

De natuur in je eigen tuin

In de zomermaanden is het heerlijk om buiten te eten. Je kunt dat ergens in de natuur doen met een picknickmand op een romantisch kleedje, maar niet iedereen houdt er van om op het gras te zitten. Tuinstoeltjes om een formica tafeltje zijn dodelijk voor de sfeer. Een mooie tussenweg is zo’n ruige, houten picknicktafel van boomstammen. Waar je die ook neerzet, het geeft meteen een natuurgevoel.

 

Een kennis, laten we hem Jaap noemen, zat al een tijdje niet zo lekker in z’n vel. Hij had het op z’n werk erg druk en kwam nauwelijks aan iets anders toe dan hangen op de bank voor de televisie. Zijn vrouw kwam op internet toevallig de website www.jaapdevriesermelo.nl tegen en dat bracht haar op het gouden idee haar Jaap voor zijn verjaardag een picknicktafel te geven.

 

Het had een geweldig effect. Na het eten aan de prachtige houten picknicktafel, bleef Jaap lekker buiten zitten in plaats van zijn hangplek op de bank in te nemen. Zittend op zijn eigen terras, keek hij op van de houtnerven in zijn tafel naar het groen van de borders. Ineens had hij weer oog voor de planten, de natuur. Het bracht hem tot rust.

 

Een maand later had Jaap het nog steeds druk op zijn werk, maar hij voelde zich een stuk energieker en levendiger. Gewoon doordat hij meer buiten kwam en van zijn tuin genoot. Nog nooit was hij zo tevreden geweest met een verjaardagscadeau.

http://www.jaapdevriesermelo.nl/tag/picknicktafel/