Menu

Cilindersloten juni 24, 2020

Artikelpromotie

Een goed lot op uw voordeur kan een hoop problemen voorkomen. Net zoals er steeds nieuwe sloten worden gemaakt, worden inbrekers steeds handiger in het inbreken van deze nieuwe sloten. Met die reden is het dan ook hartstikke belangrijk dat je eens in de zoveel tijd een nieuw slot op de voordeur laat plaatsen. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij verschillende sloten en welke techniek er op dit moment is om inbrekers tegen te houden.

Wat zijn cilindersloten?

Om te kijken welke sloten er precies geschikt zijn, is het belangrijk om een kijkje te nemen bij de sloten die een cilinder hebben. Deze sloten noemen we een cilinderslot. Bij dit slot is het belangrijk dat het slot beschermt wordt door een groot cilinder. Hierdoor worden verschillende manieren van het openbreken van het slot, die bij andere sloten bijvoorbeeld vaak gebruikt worden, tegengehouden. Het is namelijk door de cilinder alleen mogelijk om een passende sleutel in het slot te steken. Wanneer de passende sleutel in het slot wordt gestoken, gaan de stiftjes, plaatjes of kogeltjes in het slot aan de kant. Op die manier kan de sleutel vervolgens draaien en zal het slot ook openen. Een cilinderslot is dus al een mogelijkheid om een hoop inbrekers tegen te houden, maar ook inbrekers worden dus slimmer en hebben inmiddels mogelijkheden om cilindersloten te openen. Gelukkig zijn er steeds nieuwe manieren om de deuren te beveiligen en dus ook voor dit soort sloten. Het is dan ook belangrijk dat je een kijkje neemt bij de verschillende sloten om het huis beter te beveiligen. Wat ook prettig is als bewoner. Naast dat je weet dat je sloten moet hebben met SKG 3* keurmerk, is dat je geijksluitende cilindersloten kan bestellen. Dat je zelf met 1 sleutel alle cilinders kan openen.

Hoe worden deze sloten opengebroken?

Bij het openen van deze sloten wordt gebruik gemaakt van kerntrekken. Bij kerntrekken wordt er gebruik gemaakt van een elektrische boormachine. De inbreker boort een grote schroef in het slot waarmee het slot dus kapot wordt gemaakt. Vervolgens trekt hij met een klauwhamer of een ander gereedschap de schroef weer uit de deur. Wanneer hij dat gedaan heeft, is het slot onklaar gemaakt en kan de inbreker dus de woning in. Geschat wordt dat het ongeveer 20 seconden duurt om op deze manier een slot te openen. Ook een deurcilinder is daardoor dus niet meer beveiligd tegen inbraak. Omdat het een vrij nieuwe manier is, is er ook nog niet veel bekend over de manier waarop deze deuren beveiligd kunnen worden. Toch is de beste manier om een slot te nemen met kerntrekbeveiliging. Bij een slot met kerntrekbeveiliging, wordt de cilinder verzwaard en sterker gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om het slot op die manier onklaar te maken. Het slot wordt dus beschermd tegen deze manier van inbraak. Het lukt om de schroef er in te draaien met de machine, maar het lukt vervolgens de inbreker niet om de schroef er uit te trekken. Een slot wat het beste beschermd is, is een slot met het SKG3 keurmerk en het is belangrijk om daar naar te kijken wanneer je op zoek bent naar een slot.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/
Reacties uitgeschakeld voor Cilindersloten
Categorieën: Woningen

Een sluitplan opstellen januari 28, 2020

Artikelpromotie

 

Een sluitplan opstellen

Het meest gebruikte en tevens ook meest veilige slot is een cilinderslot. Voor toegangsdeuren en voordeuren is een cilinderslot zeer geschikt. Omdat je een cilinderslot alleen kunt openen met een speciaal voor het cilinder gemaakte sleutel, is de kans klein dat vreemden gemakkelijk toegang verkrijgen. Cilindersloten zie je vaak ook terug in kantoor- en bedrijfspanden en in appartementscomplexen. Er kan hierbij een probleem opduiken. Je hebt namelijk te maken met diverse ruimtes en met meerdere mensen die toegang tot een ruimte moeten hebben. Toch wil je voorkomen dat onbevoegden geen toegang krijgen tot bepaalde ruimtes en dat mensen moeten rondlopen met verschillende soorten sleutels. In deze gevallen profiteer je van de veelzijdigheid van een cilinderslot en bijpassende sleutels, door het opstellen van een sluitplan.

Wat is een sleutelplan?

Het grote voordeel van een sleutel voor een cilinderslot, is dat de sleutel aan te passen is voor het gebruik op meerdere cilindersloten. Met een sluitplan maak je een overzicht van personen of afdelingen en waar je een sleutel aan toewijst die alleen toegang geeft tot de toegestane ruimtes. Hierbij wordt gebruikgemaakt van één sleutel. Zo zullen alle medewerkers in een onderneming met deze sleutel de hoofdingang kunnen openen. Toch wordt niet aan iedereen dezelfde sleutel uitgereikt. Medewerkers van de afdeling logistiek kunnen met de sleutel én de hoofdingang openen én toegang verkrijgen tot het magazijn. Maar hun sleutel laat niet toe om de serverruimte te openen. Dit kan alleen de ICT manager die met zijn sleutel ook de hoofdingang kan openen en misschien weer niet het magazijn. Je kunt je voorstellen dat één en ander strak georganiseerd moeten worden, zodat je een goed overzicht hebt van de toegangsrechten voor iedere medewerker.

Soorten sluitplannen

Afhankelijk van het soort organisatie of appartementencomplex kun je kiezen uit meerdere soorten sluitplannen of sleutelsystemen. De soorten sluitplannen op een rijtje:

Hoofdsleutel systeem

Dit sleutelsysteem is goed van toepassing voor kleinere ondernemers die een bedrijfsruimte of praktijk aan huis hebben. Denk hierbij aan advocaten, consultants en huisartsen. Met de hoofdsleutel kunnen zij zowel de voordeur van hun woning openen, maar ook die van de praktijk of bedrijfsruimte. Medewerkers krijgen enkel de sleutel waarmee de deur van de praktijk of bedrijfsruimte mee geopend kan worden. Deze sleutel kan niet de voordeur van de woning openen.

Centraal hoofdsleutel systeem

Bij een centraal hoofdsleutel systeem zijn er meerdere sleutels die passen op dezelfde deur. Dit is een ideaal sluitplan voor een appartementencomplex. De hoofdingang moet geopend kunnen worden door alle bewoners van het complex. Maar iedere sleutel is dusdanig aangepast dat er maar één voordeur van een appartement geopend kan worden. Iedere bewoner kan dus zowel de hoofdingang als eigen voordeur met één sleutel openen. De sleutel past weer niet op de voordeur van de buren.

Generaal hoofdsleutel systeem

Dit is het meest uitgebreide systeem, waarbij zowel het hoofdsleutel systeem als de het centraal hoofdsleutel systeem gecombineerd worden. Dit sleutelplan kan zo uitgebreid mogelijk gemaakt worden als je zelf maar wilt en wordt toegepast in grotere ondernemingen met diverse afdelingen. De directie kan met een sleutel alles openen. Aan afdelingshoofden worden weer minder rechten toegekend en aan medewerkers weer minder rechten dan de afdelingshoofden. Dit sleutelsysteem kan dan ook in een hiërarchisch grafiek worden weergegeven.

Maak je eigen sleutelsysteem met M&C

Wil jij voor sleutelsysteem voor jouw onderneming of appartementencomplex opstellen? Schakel ons dan in. Wij hebben jarenlang ervaring met cilindersloten en bijbehorende sleutels en kunnen het perfecte sleutelsysteem voor jouw situatie uitvoeren. Hierbij helpen wij je alvast op onze website, waar je heel gemakkelijk stap voor stap je eigen sleutelplan kunt samenstellen. Heb je nog vragen of bepaalde wensen en eisen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

https://mc-cilinder.nl/sluitplan/
Reacties uitgeschakeld voor Een sluitplan opstellen
Categorieën: Woningen

Slotenmakers hebben nu ook slimme sloten! februari 7, 2017

Artikelpromotie

De wereld wordt steeds technischer. Tegenwoordig kunt u allesregelen via u smartphone. U kunt vast de verwarming van uw huis vanaf een afstand aanzetten, u kunt berichtjes sturen naar de andere kant van de wereld, en deze zullen binnen een halve seconde aankomen bij de gewenste persoon. En nu kunt u ook op het gebied va inbraakpreventie uw mobieltje gebruiken.

Er bestaan namelijk ‘slimme sloten’ tegenwoordig. Dit zijn sloten die u niet met een sleutel, maar met uw smartphone, een afstandsbediening of met de zo gehete ‘smart key’. Dit is bijvoorbeeld een pasje dat u tegen uw slot aan houd, waardoor de deur geopend wordt. Zoals bij bijvoorbeeld een hotelkamer. Met de telefoon of de afstandsbediening kunt u uw slot al op grotere afstand openen. Met een smartkey kan dit niet.

Hoe onveilig het ook klinkt, het is een extreem goede manier van inbraakpreventie. Aan de buitenkant van het slot is er namelijk niet te zien dat het een slim slot is. Het slot is zo ontworpen dat het er uit ziet als een normaal, aller daags cilinderslot. Ook kan niemand anders met zijn of haar telefoon uw slot openen.

Wel is het feit dat wanneer iemand uw telefoon steelt, ook meteen uw huis binnen kan. Mits u geen wachtwoord op uw telefoon heeft. Daar in tegen geld dit ook voor gewone cilindersloten, wanneer uw sleutel gestolen wordt, kan de dader hier mee ook uw woning betreden.

U kunt met dit systeem altijd telefoons en smart keys toe voegen. Als u een nieuwe telefoon aan schaft hoeft u dus niet met de oude rond te blijven lopen om uw huis te betreden. Als u met een echtscheiding te maken heeft, kunt u ook de telefoon van uw ex verwijderen uit het systeem waardoor hij of zij ook niet meer naar binnen kan.

Informeer bij uw lokale slotenmaker in Almere naar de mogelijkheden in uw huis. Ook wanneer u bent buitengesloten in Lelystad kunnen zij u snel helpen.

Reacties uitgeschakeld voor Slotenmakers hebben nu ook slimme sloten!
Categorieën: Woningen

De kou, hou het buiten. oktober 6, 2016

Artikelpromotie

Hoewel het lijkt dat glas van deze huidige tijd is bestaat glas al bijna net zo lang als dat de aarde bestaat. De oervorm van het glas is Obsidiaan. Dit is een donker sterk glanzend vulkanisch glas. Het werd in de prehistorie geslepen tot pijlpunten of het werd verwerkt in sieraden. De mensen maakten vroeger ook al zelf glas. De eerste voorwerpen die gevonden zijn met betrekking tot glas stamt uit het jaar 5000 voor Christus en in het oude Egypte werden rond 2000 voor Christus glasvaasjes en sieraden gemaakt. Dat glas zag er heel anders uit en was niet donker en doorschijnend. Ook was er toen nog geen raam kapot verzekering beschikbaar. Zo’n verzekering kan je helpen om de kosten van een glasreparatie te dekken als je bent aangesloten bij zo’n verzekering. Voordat een raam gerepareerd moet worden is het van belang dat je eerst de situatie in kaart brengt. Maak foto’s van de huidige situatie om uiteindelijk de schade op de verzekering te kunnen verhalen. Dit doen de glaszetters ook altijd ter bewijs dat er daadwerkelijk schade was ontstaan aan het raam. Daarna is het van belang dat je nagaat of je verzekerd bent tegen raamschade. Dit hangt meestal af van de polis die je hebt en de manier waarop de schade is ontstaan. Mocht je niet zeker weten of je verzekerd bent tegen de glasschade dan kan de verzekeringsmaatschappij je hier meestal mee verder helpen. Laat daarna je raam repareren door bijvoorbeeld glasned24. Deze glasreparateurs zijn 7 dagen in de week 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen bij schadegevallen. Nu het buiten steeds kouder wordt wil je natuurlijk wel lekker warm en geïsoleerd binnen zitten. Dan is schade aan je raam geen pretje en wil je dit zo snel mogelijk verholpen hebben. Hier kunnen glaszetters je mee helpen.

http://glasned24.nl/
Reacties uitgeschakeld voor De kou, hou het buiten.