Artikelpromotie
Image default
E-Books

Hoe kun je acne behandelen?

Acne, jeugdpuistjes, komt veel voor, vooral in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Bij acne ontstaan er puistjes vaak vooral in het gezicht, maar ook op andere plaatsen van het lichaam. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters. Er komt dan een wit bultje op de talgklier, een ophoping van talg. Dit puntje kan later zwart worden; een ‘open’ mee-eter. Als de talgklier ontstoken raakt, ontstaat er vaak een rood puistje met meestal een geel/witte pus kop. Soms kan acne ook littekens geven.

Acne kan je onzeker maken. Vooral als je puistjes in het gezicht hebt, wat dus best zichtbaar is. Je kan je erdoor schamen of er ongelukkig van worden. Het is goed om hierover dan met iemand te praten of naar je huisarts te gaan. Acne kan ook wel behandeld worden. Hier wat manieren.

Allereerst kun je eigenlijk beter je huid gewoon met rust laten. Was je huid niet te veel en ook overmatig wrijven en masseren is onverstandig. Dit zal je huid alleen irriteren en helpt niet. Ook kun je puistjes beter niet uitknijpen of eraan krabben of peuteren. Hierdoor kunnen nieuwe puistjes en littekens ontstaan. Open mee-eters kun je eventueel uitdrukken, maar beter is om dit toch niet te doen.

Ook is er onderzoek gedaan of een dieet zou helpen om van puistjes af te komen. Er is geen verband tussen voeding en acne gevonden. Dit betekent dus dat een dieet niet zou helpen. Daarnaast denken veel mensen dat zonlicht helpt in het tegengaan van acne. Dit is ook niet helemaal waar, maar het lijkt soms wel zo omdat de acne als je huid wat bruiner is minder opvalt. Dus ook een zonnebank of hoogtezon helpt niet. Het is belangrijker dat je uitkijkt dat je niet verbrandt en een goede zonnebrandcrème gebruikt.

Aan acne is dus uiteindelijk zelf niet heel veel tegen te doen. Wel kun je als je veel last van acne hebt zelf het middel benzoylperoxide of een crème gebruiken om je acne te verminderen. Dit kan je kopen bij o.a. https://www.acneshop.nl, maar het wordt vaak niet vergoed. Toch is het natuurlijk altijd beter om je puistjes gewoon met rust te laten. Acne geneest uiteindelijk vanzelf.

https://www.artikelpromotie.nl/beauty-en-verzorging/