Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Een nieuw huisnummer kiezen (leestip)

Een nieuw huisnummer kopen is niet iets wat u zomaar doet. Eenmaal gekocht zal het huisnummer daar waarschijnlijk minimaal 10 jaar, zo niet langer hangen. Het is daarom dus goed na te denken over uw wensen. Wat wilt u en vindt u belangrijk, maar bovenal: wat wilt u niet. Daarom nemen we u graag mee in een aantal overwegingen, alvorens u overgaat tot de aankoop van een nieuw huiscijfer of naambordje.

Besparen op een huisnummer? Niet nodig

De eerste stap welke men normaliter neemt bij het aankopen van een huisnummer, is het bepalen van het budget. Als het over uw maximale budget gaat voor een huisnummer, geven wij u graag het volgende advies. Probeer niet kosten wat het kost te besparen. Natuurlijk hoeft u geen honderden euro’s aan een nieuw huisnummer uit te geven. Maar zie het als een investering die u over 10 of 20 jaar uitspreid. Vanuit die optiek maakt het niet uit of u nu een goedkoop huisnummer van 20 euro, of een wat duurder huisnummer van 30 of 40 euro koopt. Koop vooral een mooi huisnummer, eentje die aansluit bij uw wensen.

Laat het huisnummer aansluiten bij de stijl van uw woning

Het is belangrijk dat uw huisnummer de stijl van uw woning onderstreept of zelfs versterkt. Hieronder treft u een overzicht van verschillende woonstijlen, in combinatie met onze aanbevelingen voor het soort huisnummer. Let op: dit is een persoonlijk advies en absoluut geen must. Het wordt ook steeds hipper om een ‘’anders dan anders’’ huisnummer te kiezen.

Klassieke woonstijl: heeft u een klassieke woonstijl? Dan past een goud huisnummer helemaal bij u! Gouden huisnummers zijn goed te verkrijgen bij uw lokale bouwmarkt of op het internet. Deze zijn veelal uit de materialen ‘’RVS’’ of messing.

Landelijke woonstijl: heeft u een landelijke woonstijl? Ook voor een landelijke woonstijl is een goud huisnummer een goede keuze. Maar ook emaille huisnummers passen goed bij deze stijl. Rij maar eens door een klein (boeren)dorpje en let op de gebruikte huisnummerstijl: bijna elke woning beschikt over een emaille plaatje.

Industriële woonstijl: heeft u een industriële woonstijl? Dan kiest u een huisnummer van RVS. Hierbij heeft u de keuze uit de kleuren ‘’geborsteld’’ (een soort zilver met een matte afwerking) of zwart. Ook zijn er mooie opvallende 3D huisnummers van RVS te verkrijgen bij diverse online webwinkels. Zeker het proberen waard wanneer u houdt van een industriële touch.

Moderne woonstijl: heeft u een moderne woonstijl? Ook dan is een roestvast stalen huisnummer een prima keuze. Ook een verlicht huisnummer (met LED-verlichting) past erg goed bij een moderne woonstijl.

Dus… Welk type kiest u?