Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het schoon maken van tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn onmisbaar in de tuin. Ze zorgen ervoor dat je comfortabel kunt zitten, en ze geven je tuin een compleet andere uitstraling. Maar om er lang van te genieten, moet je ze goed schoon houden. In dit artikel lees je alles over het schoonmaken van tuinmeubelen!

Zandkorrels verwijderen

Een eerste stap bij het schoonmaken van tuinmeubelen is het verwijderen van losse zandkorrels, vuil en andere kleine stukjes. Dit kan je doen met een zachte borstel of een lap stof. Houd er wel rekening mee dat dit niet te hard mag: als je de materialen beschadigd, kan de levensduur ervan worden ingeperkt!

Oppervlakken schoonmaken

Vervolgens is het belangrijk om alle oppervlakken grondig schoon te maken. Gebruik hiervoor lauw water en een milde zeep. Vergeet niet om na het schoonmaken alle oppervlakken goed af te spoelen en droog te maken met een zachte doek.

Materialen van je tuinmeubelen

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de materialen waarvan je meubels zijn gemaakt. Bijvoorbeeld, als je tuinmeubelen van hardhout hebt, is het belangrijk om deze regelmatig te behandelen met een houtolie of beits. Zo blijven de materialen sterk en soepel, en kunnen ze langer meegaan.

 

Als je tuinmeubelen van metaal hebt, is het raadzaam om deze regelmatig te behandelen met antikalk- of antiroestproducten. Zo blijven je meubels jarenlang als nieuw!

 

Als je tuinmeubelen van textiel hebt, moet je er voorzichtig mee omgaan tijdens het schoonmaken. Gebruik hiervoor eerst warm water op een zachte doek, en zo nodig een milde zeep. Let er ook op dat je de meubels niet te veel verhit met de zon of direct in de buurt van warmtebronnen plaatst; hierdoor kan het materiaal verslijten.

 

Als je tuinmeubelen van kunststof hebt, is het raadzaam om deze regelmatig te behandelen met een waterafstotende spray. Zo voorkom je dat het materiaal verweert of zwakker wordt door blootstelling aan weersinvloeden.

 

Met de bovenstaande tips in gedachten kun je genieten van comfortabele en stevige tuinmeubelen! We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het schoonmaken van je tuinmeubels. Veel plezier in je tuin!

 

Bron: BenA schoonmaak