Artikelpromotie
Image default
Woningen

3 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een slotenmaker gaat bellen

3 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een slotenmaker gaat bellen

 

Image Source: FreeImages

Heeft u nu een slotenmaker nodig? Is er een noodgeval? Heeft u tijd om op een slotenmaker te wachten? Dit zijn slechts enkele van de veelgestelde vragen die we horen. Maar, waarom zou u een slotenmaker bellen als er zoveel andere oplossingen in uw huis zijn die u kunnen helpen om weer in uw huis en slot te komen? Dit is waarom: Je weet niet wie er straks komt of hoe lang het duurt voordat ze komen. Het is het niet waard uw veiligheid te riskeren door het huis te verlaten of te wachten tot iemand komt. Zie het als op veilig spelen. Als het erom gaat uzelf, uw gezin en uw huis veilig te houden, wijzen alle tekenen in de richting van een slotenmaker in plaats van doe-het-zelfoplossingen te proberen of kapotte sloten te vervangen wanneer u in plaats daarvan professionele hulp kunt krijgen van een gespecialiseerd bedrijf. In deze blogpost geven we u 3 nuttige tips, zodat u zich de volgende keer dat u een slotenmaker nodig hebt, niet ongemakkelijk voelt bij het beantwoorden van deze vragen voordat u er een inschakelt:

 

Heb je nu een slotenmaker nodig?

Bij noodsituaties kunt u het beste meteen een slotenmaker bellen. Dat gaat niet alleen sneller, maar het is ook veiliger om iemand te vertrouwen die je niet kent. Een vreemde kan uw noodoproep zien als een kans om in te breken en iets van waarde mee te nemen. Als je meteen een slotenmaker nodig hebt, kun je het PLAP (State Licensed Locksmith Placement Program) bellen op 1-855-CALL-LOKS of de National Association of Emergency Services (NAES). Beide zijn landelijke dienstverleners die onmiddellijk slotenmakers met een vergunning naar je toe kunnen sturen. Als je nu niet in gevaar bent, maar je wel zorgen maakt over hoe je in de toekomst je huis weer in komt, kun je je ook nu al voorbereiden op een slotenmakersbezoek. Zorg ervoor dat alle deuren in je huis werkende sloten hebben en dat je weet hoe je ze moet gebruiken. Zorg dat je een sleutel hebt voor de achterdeur. Wat u ook doet, laat de sleutels niet in de auto liggen!

 

Is er een noodgeval?

Soms is een slotenmaker nodig voor iets anders dan een noodgeval. Er kan een slot op een deur kapot zijn, of er kan een slotensituatie (algemeen bekend als een lockout) in uw huis zijn. Dergelijke problemen kunnen een signaal zijn dat er een woninginbraak plaatsvindt. In deze situaties moet je eerst de politie bellen en dan, als zij niet meteen iets kunnen doen, meteen een slotenmaker bellen. Een slotenmaker kan namelijk een noodsleutel voor je maken en de deur ontgrendelen. Een slotenmaker kan ook een nieuw slot maken, zodat je de volgende keer dat het slot kapot gaat, in een mum van tijd een nieuw slot hebt. Er zijn een paar van dit soort situaties, zoals wanneer er met uw alarmsysteem is geknoeid of er een stroomstoring bij u thuis is. Let op deze situaties en bestel zo snel mogelijk een slotenmaker.

 

Heeft u tijd om te wachten op een slotenmaker?

Heeft u tijd om op een slotenmaker te wachten? Het antwoord ligt echt aan u. Als u het zich kunt veroorloven een uur of twee te wachten, doe dat dan vooral. Maar als u meteen uw huis weer in wilt, kunnen wij u helpen. Als u de tijd heeft om te wachten, probeer dan geduldig te zijn. Probeer jezelf af te leiden. Maak een plan om jezelf bezig te houden. Als u een manier kunt vinden om uw gedachten van de situatie af te houden, zult u minder gestrest zijn.

 

Bent u zeker van de sloten op uw deuren en ramen?

Net als voordat je een slotenmaker belt, moet je er zeker van zijn dat je alle sloten op je deuren en ramen hebt gecontroleerd. Zorg ervoor dat de sloten goed werken. Als u een sleutel van een slot heeft, zorg er dan voor dat u weet hoe u die moet gebruiken. Als u een nachtslot heeft, controleer dan of de sleutel in het slot zit en niet alleen aan de buitenkant. Een nachtslot heeft twee inkepingen, een sleutel kan maar in één ervan tegelijk zitten.

 

Wrapping up

Onze huizen zijn vaak onze belangrijkste bezittingen, dus is het belangrijk om ze te beschermen. Of het nu gaat om een klus die een snelle nooddienst vereist of een preventief onderhoud op lange termijn, een slotenmaker kan helpen. In elke situatie is het het beste om een professional te bellen in plaats van te proberen het zelf op te lossen. Als u een slotenmaker nodig heeft, bel dan meteen een van onze aanbieders.

https://businesscentra.nl/de-utrechtse-slotenmakers-the-dutch-way-of-working/