Artikelpromotie
Image default
Woningen

Meranti ramen prijs

 

Houten of kunststof raam: wat is beter?

Misschien moet iedereen bij renovatie de keuze maken tussen kunststof of houten kozijnen. Om de beste keuze te maken en te begrijpen welk materiaal beter is, raden we u aan om vertrouwd te raken met de voor- en nadelen van houten en kunststof ramen. Laten we een voorbehoud maken dat we het hebben over producten van hoge kwaliteit.

Om een ​​keuze te maken, moet u de voor- en nadelen van elk materiaal kennen.

Voor- en nadelen van houten ramen
Een modern houten raam lijkt op geen enkele manier op gedroogde en gebarsten kozijnen met afbladderende verf. Het ontwerp is erg complex (zoals te zien is in de onderstaande afbeelding), het zorgt voor ventilatie en vochtafvoer.

Het ontwerp van een modern houten raam is bijna perfect

Voordelen van houten kozijnen:
mooie uitstraling;
natuurlijk binnenklimaat;
natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid van het materiaal;
hoge warmte- en geluidsisolatie;
ramen kunnen in elke kleur worden geverfd en opnieuw worden ontworpen;
de mogelijkheid om frames te repareren.
Je kunt vaak de zin horen: “De boom ademt.” Dit is inderdaad het geval. Maar meestal is er een vervanging van concepten. Met “ademen” wordt bedoeld het doorsijpelen van lucht door het hout: schijnbaar als luchten met gesloten deuren. In feite is het proces ingewikkelder.
De “adem” van een boom is de uitwisseling van lucht, warmte en vocht in het aggregaat. Bij vochtig weer nemen houten kozijnen vocht op en geven warmte af, terwijl de kamer uitgedroogd is. In de hitte verdampen de kozijnen vocht, dit proces gaat gepaard met het opnemen van warmte. Houten kozijnen hebben dus een positief effect op het binnenklimaat.

Hoogwaardige houten kozijnen hebben echter ook nadelen, waardoor hun aandeel op de Europese markt ongeveer gelijk is aan dat van kunststof kozijnen.

Nadelen van houten ramen:
hoge prijs;
hout is gemakkelijker te krassen dan plastic, dus agressieve schoonmaakmiddelen moeten worden vermeden om ervoor te zorgen;
de behoefte aan cosmetische reparaties vanaf de kant van de straat in 13-15 jaar. Een uitzondering vormen hout-aluminium ramen en thermohouten ramen: ze hoeven niet gerepareerd te worden.
Voor- en nadelen van kunststof ramen
Het wijdverbreide gebruik van kunststof ramen is gemakkelijk te verklaren door hun voordelen.

De dichtheid van het plastic raam is het belangrijkste pluspunt, maar tegelijkertijd is het ook een minpuntje

Voordelen van kunststof ramen:
lage prijs: misschien is dit de belangrijkste factor die in de meeste gevallen de keuze voor kunststof verzekert;
beknopt uiterlijk;
de mogelijkheid om een ​​ontwerp te kiezen: tijdens de productie kunt u elke kleur van de frames bestellen, zelfs “houtachtig”
het eenvoudigst mogelijke onderhoud, geen materiaalprofylaxe nodig, verlijmen van ramen voor de winter: gewoon het profiel en het glas wassen;
dichtheid, respectievelijk hoge warmte- en geluidsisolatie;
weerstand tegen weersinvloeden: kunststof zwelt niet, droogt niet uit, heeft geen last van schimmel;
duurzaamheid: de levensduur van een kwaliteitsprofiel is meerdere decennia.
Met alle hierboven genoemde voordelen hebben PVC-ramen echter nadelen, die u ook moet weten bij het maken van een keuze.

Nadelen van kunststof ramen:
volledige dichtheid is ook een nadeel, omdat het de noodzakelijke vocht- en luchtuitwisseling voorkomt, kenmerkend voor hout;
er is een afhankelijkheid van de kwaliteit van het profiel, soms wordt PVC geel van de zon en wordt het zelfs kwetsbaar;
frames kunnen niet worden gerepareerd als er sprake is van ernstige fysieke schade, alleen vervanging hoeft te worden uitgevoerd.
Hoe u een keuze kunt maken, wetende wat de voor- en nadelen zijn van kunststof en houten kozijnen
Kennis vormt altijd de kern van een bewuste keuze, dus u moet eerst voor uzelf bepalen welke kwaliteiten het belangrijkst zijn. Het budget is ook erg belangrijk, want als het beperkt is, moet je een redelijk compromis sluiten.

Als het gaat om besparen, is hier de keuze ondubbelzinnig – kunststof ramen. Ze zullen veel praktischer zijn dan goedkope houten kozijnen.

Als het budget het toelaat, geeft de meerderheid de voorkeur aan houten ramen van hoge kwaliteit: kleine nuances van zorg en natuurlijk materiaal zullen jarenlang plezier beleven.

Het volstaat om uw prioriteiten te bepalen om een ​​keuze te maken voor kunststof of hout. Veel winkelplezier!

Meranti ramen prijs

Prijs Aluminium Voordeur

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0100-nieuwe-deur-plaatsen-prijs.html