Artikelpromotie
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat is directe crematie?

Directe crematie is een dispositiemethode waarbij het lichaam rechtstreeks van de plaats van overlijden naar het crematorium wordt gebracht en vervolgens wordt teruggegeven aan de familie, zonder enige ceremonie of bezoek. Afgezien van wetenschappelijke donatie, is dit vaak de meest betaalbare dispositie-optie.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen crematie verkiezen boven het begraven van het lichaam:

  • het is minder duur

  • het bespaart land

  • het zorgt voor meer mobiliteit

Een punt van verduidelijking voordat we beginnen: crematie repliceert hetzelfde proces dat een begraven lichaam uiteindelijk ondergaat. Na verloop van tijd ontleedt een begraven lichaam en eindigt het als as – net zoals bij crematie.

Een beschrijving van directe crematie

Normaal gesproken stopt het lichaam bij het uitvaartcentrum of het crematorium (sommige uitvaartcentra hebben hun eigen crematorium op het terrein) net lang genoeg om de overlijdensakte en de crematievergunning te verkrijgen – en voor de familie om het toestemmingsformulier voor de crematie te ondertekenen.

Er worden geen begrafenis- of bezoekceremonies gehouden wanneer u kiest voor directe crematie. Bovendien wordt het lichaam niet gebalsemd, noch wordt het haarverzorging of make-up aangebracht. Aangezien het lichaam zal worden gecremeerd zonder eerst een bezichtigingsceremonie te hebben, zijn deze diensten niet nodig.

U hoeft geen kist aan te schaffen voor het crematieproces. U kunt er in plaats daarvan voor kiezen om het lichaam in een speciale kartonnen doos te plaatsen die bekend staat als een ‘alternatieve container’. Dit bespaart de aanschaf van een dure kist.

De daadwerkelijke crematie kan direct bij een crematorium of bij een uitvaartcentrum worden geregeld. Sommige uitvaartcentra doen de crematie zelf; terwijl anderen de daadwerkelijke crematie uitbesteden aan een apart crematorium.

Directe crematie: een samenvatting van de belangrijkste stappen

  • het vervoeren van het lichaam naar het uitvaartcentrum of het crematorium

  • vergunningen en autorisatie verkrijgen

  • lichaam verwarmd in een crematie oven (een “retort” genoemd)

  • cremains (dwz as) teruggegeven aan familie

  • familie kan de cremains naar eigen inzicht afvoeren

Lees ook: alles over de levensverzekering van Unive

De meeste families nemen de cremains gewoon mee naar huis in een kartonnen doos of urn. Sommige families besluiten later om de cremains op een favoriete locatie te strooien, ze te begraven op een begraafplaats of ze op te slaan in een urn op de schoorsteenmantel van de woonkamer.

 

https://uitvaartpolis-online.com/