Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Een tuin egaliseren kan nodig zijn

Vaak is de reden voor het egaliseren van een tuin omdat er een gazon aangelegd moet worden of voor het leggen van tuinbestrating. Er zijn echter ook andere redenen te bedenken waarom het egaliseren van een tuin nodig is.

Denk aan het aanleggen van een compleet nieuwe tuin of een tuin renovatie, maar ook bij het aanleggen van een zwembad of een vijver is het egaliseren van een tuin of een deel van een tuin nodig.

Hoe verloopt het proces van een tuin egaliseren

Omdat het egaliseren van een tuin precisiewerk en de meeste mensen niet de kennis in huis hebben om een tuin te egaliseren wordt er meestal een hoveniersbedrijf ingehuurd. Naast de kennis heeft een hoveniersbedrijf ook de materialen en de machines tot hun beschikking waardoor het proces van een tuin egaliseren soepel kan verlopen.

Stap 1 – de tuin leeghalen en de tuinmaterialen afvoeren

Voordat een tuin überhaupt geëgaliseerd kan worden is het belangrijk dat de plekken die geëgaliseerd moeten worden vrij van bestrating, vuil, beplanting, stenen en boomstronken zijn. Het is belangrijk dat de plek helemaal kaal is voordat er geëgaliseerd kan worden. Daarbij is het belangrijk dat de ondergrond droog is. Het egaliseren van een natte ondergrond is eigenlijk niet te doen.

Stap 2 – Het afbakenen van het terrein

Het gebied wat geëgaliseerd moet worden wordt vervolgens afgebakend. Door houtjes in de grond te steken en de houtjes met een touwtje te verbinden wordt het inzichtelijk welk deel geëgaliseerd gaat worden. Vervolgens wordt de hoogte tussen de grond en het touw overal opgemeten en is het de bedoeling dat de hoogte overal gelijk is.

Stap 3 – Het egaliseren kan beginnen en het werk is gedaan

Zodra al het voorbereidende werk gedaan is zal het hoveniersbedrijf de tuin egaliseren. Vaak is het egaliseren van een tuin binnen een dag gedaan. De grond zal nu minimaal 48 uur moeten rusten voordat er vervolgstappen genomen kunnen worden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-egaliseren/