Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Wat doet een architect in Hilversum?

Een architect is een belangrijk beroep. We weten allemaal dat architecten gebouwen ontwerpen. Maar wat doet een architect in Hilversum nog meer?

Taken

Over het algemeen zijn er drie hoofdtaken die een architect uitoefent. De eerste taak is het ontwerpen van gebouwen. De tweede taak is het uittekenen van deze ontwerpen. Als laatst begeleidt een architect de uitwerking van het concept. Dat is dan taak drie. Binnen deze hoofdtaken vallen natuurlijk talloze andere taken. Denk hierbij aan het inmeten van een woning, het maken van een planning en het benaderen van aannemers. Een gebouw komt immers niet vanzelf tot stand na het uittekenen van een ontwerp.

Architectenbureau

Architecten kunnen werken bij een architectenbureau of op freelance basis. Architectenbureaus zijn te vinden door heel Nederland, bijvoorbeeld een architect in Hilversum.

Soorten architecten

Er zijn verschillende soorten architecten. Zo zijn er onder andere algemene architecten, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. Een algemene architect houdt zich bezig met het ontwerpen van gebouwen. Dit kunnen allerlei soorten gebouwen zijn. Een landschapsarchitect houdt zich daarentegen bezig met het ontwerpen van landschappen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ontwerpen van recreatieruimtes. Een interieurarchitect wordt ook wel een binnenhuisarchitect genoemd en ontwerpt het interieur voor gebouwen. Ook dit kunnen verschillende soorten gebouwen zijn zoals huizen of kantoren.

Hoe word je architect?

Om architect te worden moet je een relevante opleiding gevolgd hebben. Bouwkunde is hier een goed voorbeeld van. Na het behalen van het diploma mag je je dan bouwkundig ingenieur noemen.

 

https://bruis-architectuur.nl/architect-hilversum/