Artikelpromotie
Image default
Vakantie

Klein Curacao strand

Op zo’n 25 kilometer afstand van Curacao ligt het eiland Klein Curacao. Zoals de naam al aangeeft is dit een klein eiland. Met een omtrek van 2 vierkante kilometer is het inderdaad klein te noemen. Er woont dan ook niemand op het eiland. Maar ondanks dat is het een echte trekpleister voor toeristen. Dit komt onder andere door de prachtige stranden op het eiland. Deze zijn parelwit met helderblauw water waarin je vele bijzondere vissen kunt spotten. Ze worden ook wel de mooiste stranden van de wereld genoemd. Bij een vakantie op Curacao hoort dan ook zeker een trip naar het eiland Klein Curacao. Niet waar?

Hoe kom je op het eiland?

Het eiland is te bereiken per boot. Curacao trips vaart elke dag naar het eiland vanuit een opstapplek op Curacao. De boottocht met Curacao trips duurt zo’n anderhalf uur, maar is zeker de moeite waard.

De mooie, witte stranden

Zoals gezegd zijn er op Klein Curacao ontzettend mooie stranden te vinden. Parelwitte stranden vind je niet overal. En ook het helderblauwe water nodigt uit om te duiken. Duiken kan dan ook goed op het eiland. Zoals bijvoorbeeld naar het verroeste scheepswrak dat op het eiland is achtergebleven door schipbreuk. Bovendien is het duiken ontzettend gaaf met alle verschillende vissen en zeeschildpadden die in het heldere water goed te zien zijn. En op een écht goede dag zie je niet alleen maar vissen en zeeschildpadden, maar ook nog eens roggen en dolfijnen! Hoe vet is dat!

https://curacao-trips.com/