Artikelpromotie
Image default
Vakantie

Wat te doen in Zweden volgend jaar met een huurauto

Zweden is een paradijs voor toeristen met zijn prachtige landschappen en rijke geschiedenis. Het is ook een uitstekend land voor een avontuurlijke vakantie. Zweden heeft de schoonste lucht en het schoonste water ter wereld en is gezegend met duizenden hectaren majestueuze meren, ongerepte bossen en uitgestrekte archipels langs de kusten. Er zijn veel toeristische attracties in het land, van weelderige paleizen tot uitgestrekte Arctische landschappen en het beroemde ijshotel.

Als je ten volle van je reis naar Zweden wilt genieten, kun je het beste een auto huren. Je vindt veel autoverhuurbedrijven in Zweden, waarvan sommige zelfs grensoverschrijdend reizen toestaan. Het is een uitstekend idee om een vergelijking van de autoverhuurdiensten te maken om zo de beste huurauto voor je te vinden, lees meer en boek hier: Autoprio.nl. Door de prijzen en autoverhuurdiensten van de verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, kan je een auto huren die het beste bij je budget past om het mooie Zweden te bezoeken. Vergelijk autoverhuurbedrijven in Zweden zoals National, MABI, Budget, Enterprise, addCar, Europcar, Sixt, Green Motion, Alamo, Thrifty, Keddy By Europcar, Avis en Hertz. Eenmaal je een huurauto hebt uigekozen, volgen nu de leukste dingen om te doen in Zweden.

1. Verkenning van het Koningspad of Kungsleden

Koningspad (Kungsleden) is het langste en bekendste wandelpad van Zweden. In de winter wordt het gebruikt om te langlaufen, terwijl het in de zomermaanden wordt gebruikt om het Scandinavische gebergte te verkennen. Het hele wandelpad is meer dan 400 kilometer lang en op sommige stukken staan hutten, zoals het stuk tussen Abisko en Kvikkjokk.

2. Het magnifieke Drottningholm Paleis

Het paleis van Drottningholm staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook de permanente residentie van de koning en koningin van Zweden. Het hele paleis, met uitzondering van de zuidelijke vleugel, is het hele jaar door opengesteld voor het publiek. De geschiedenis van het paleis, de verschillende architecturale stijlen en de mogelijkheid om de koning en koningin over het terrein te zien wandelen, maken het paleis tot een toeristische trekpleister.

3. De oudste stad van Zweden – Sigtuna

Sigtuna is de oudste stad van Zweden en men schat dat ze meer dan 1000 jaar oud is. De stad heeft een zeer goed bewaard gebleven en schilderachtig middeleeuws centrum met schilderachtige winkeltjes en talrijke cafés en restaurants. De met kinderkopjes geplaveide paden, oude kerkruïnes en runenstenen zijn een grote bezienswaardigheid voor toeristen. Parkeer je huurauto in het centrum van de stad en maak een wandeling om de prachtige straten met oude houten huizen te verkennen. Deze stad geeft je een kijk in het verleden van hoe Zweden er vele jaren geleden uitzag.

4. De parel van de Oostzee – Majestueus Gotland

Gotland is de populairste en beroemdste zomerbestemming van Zweden. Het is het grootste eiland van Zweden en de geweldige mix van het nachtleven, het boerenleven en de algemene landelijke charme trekt toeristen uit heel Europa aan. Het eiland Gotland geniet ook van de meeste uren zonlicht per jaar. Het is de vijfde meest populaire toeristische bestemming in Zweden.

5. Ontdek het Göta kanaal

De aanleg van het Götakanaal begon in de 19e eeuw. Dit 190 kilometer lange traject is het beste fietspad van Zweden en langs het kanaal vind je vele charmante stadjes, glooiende landschappen en heerlijk eten. Je kunt ook besluiten om een cruise over het kanaal te maken.

https://www.autoprio.nl/