Artikelpromotie
Image default
Vakantie

De Via Verde del Mar route in Castellon

In Castellon loopt een oude spoorlijn Via Verde del Mar. Tussen Oropesa en Benicàssim loopt deze langs de kust. Hier is het mogelijk om een prachtige route te fietsen of te wandelen. De prachtige tocht gaat over de oude spoorlijn, dit wordt Via Verde genoemd. Anders gezegd “de groene weg van de zee”.

In de provincie Castellon wat in de Comunidad Valencia ligt zijn nog meer van deze Via Verdes te vinden. Deze oude spoorlijnen zijn gerenoveerd tot een toeristische trekpleister die zeer eenvoudig begaanbaar is.

Route met prachtige natuur en uitzichten

De Via Verde route neemt je mee langs prachtige landschappen. de natuurlijke omgeving van Monte Bovalar. Aanschouw de vegetatie en mediterrane pijnbomen. Je ziet de baaien en rotsbodems van het La Renega strand. Daarnaast is de omgeving Les Patgtes de Bellver te zien.

Zowel voor kinderen als volwassenen geschikt 

Tijdens de 6 kilometer tocht is het mogelijk om even uit te rusten. Je kunt neerploffen op bankjes en je kunt je fiets in een van de fietsrekken neerzetten. Verder heb je tijdens de route uitzicht op de uitkijktorens van La Corda en een mooi zicht op Oropesa la Vella. Het is een eenvoudige route die voor kinderen geschikt is. Tevens geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Hoe kom je bij de Route Via Verde del Mar?

In Oropesa del Mar begint de route bij Playa de la Concha. In Benicàssim start de route bij Calle del Palassiet, naast Playa del Voramar. Met openbaar vervoer gaat de buslijn Castellon-Oropesa-Castellon. En bus stopt bij het La Concha strand. Van daaruit is het nog 500 meter naar de toegang.

Vervolgens neemt de route je mee over een metalen brug bij de ingang van Puerto Deportivo. Daarna door een 600 meter lange tunnel ga je door naar Barranc de la Dona, Monte Bovalar. De weg vervolgt langs de kustlijn. Diverse uitzichtpunten en rustplaatsen zijn aanwezig. 

Je begrijpt dat dit best wel een spannende route is voor kinderen. Maar ook voorjezelf als volwassene. Dus pak de fiets en ga op ontdekking in het mooie Castellon.

https://www.mooicastellon.nl/route-via-verde-del-mar/