Artikelpromotie
Image default
Dienstverlening

Wat is maltodextrine?

Met proteïne supplementen zijn de meeste sporters wel bekend. Sportvoeding met maltodextrine is bij het grote publiek echter een stuk minder bekend. Maltodextrine wordt gewonnen uit mais en wordt als poeder met water gemengd om een voedzaam drankje te maken. Het goedje barst van de hoogwaardige koolhydraten en voorziet je lichaam dus vooral van een flinke stoot energie. Een bijkomend voordeel is dat maltodextrine in vrij korte tijd door het lichaam wordt opgenomen. Zo kun je na het nemen van een supplement zoals Carbomax Energy Power al snel beginnen met je workout.

De pluspunten van maltodextrine

Sneller vervoer van andere bouwstoffen

Behalve een leverancier van energie zorgt maltodextrine er ook voor dat andere stoffen sneller door het lichaam worden vervoerd. Zo kan maltodextrine ervoor zorgen dat proteïne sneller naar je spieren wordt getransporteerd, zodat spieropbouw al tijdens het trainen begint. Dankzij dit snelle transport van voedingsstoffen naar je spieren is een shake met Carbomax Energy Power ook perfect voor wanneer je tijdens je workout last krijgt van een energiedipje.

Bron van energie

Wie regelmatig sport kan niet alleen best wat suiker eten, maar heeft ook regelmatig suiker nodig om energie te krijgen. Dit maakt voor sommige sporters de verleiding groot om die zak snoep toch maar leeg te eten. Hoe fanatiek je echter ook sport, er zit natuurlijk altijd een grens aan hoeveel suikers je lichaam echt nodig heeft. Hoewel Carbomax Energy Power wel degelijk een zoetig smaakje heeft, is deze smaak een stuk minder sterk dan de bijna verslavende suikers in drop en andere snoepjes. Zo zul je niet snel meer maltodextrine nemen dan noodzakelijk is om je sportprestaties te kunnen leveren.

Goed voor duursport en cardiotraining

Uiteraard verteert niet je hele Carbomax Energy Power shake in één keer. Supplementen met maltodextrinevoorzien je hierdoor ook voor een wat langere periode van genoeg energie om door te gaan. Dit maakt sportvoeding met deze stof niet alleen interessant voor krachtsporters die een snelle, krachtige prestatie moet leveren. Maar ook hardlopers en andere duursporters kunnen vaak baat hebben bij een goede dosis maltodextrine voor of tijdens hun training.

Enkele risico’s van maltodextrine

Het wondermiddeltje voor sporters bestaat jammer genoeg niet. Net als bij andere supplementen kleven er ook aan maltodextrine een aantal risico’s. Deze risico’s treden vooral op wanneer je niet de juiste dosering van het poeder gebruikt. Neem je voor het trainen dus een Carbomax Energy Power shake, dan is het dus van belang je aan de voorgeschreven dosis te houden. Een overschot aan maltodextrine kan allereerst zorgen voor een disbalans in je darmflora. Dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel of diarree. Daarnaast blijft maltodextrine een koolhydraat en kan een teveel aan dit stofje dus zorgen voor gewichtstoename.

Tot slot is het goed om te weten dat een klein deel van de sporters allergische reacties kan vertonen bij het gebruik van deze stof. Hierbij gaat het in de meeste gevallen om milde klachten als jeuk of huiduitslag. In een enkel geval kunnen echter ook ademhalingsklachten optreden. Mocht dit inderdaad gebeuren, dan is het advies om direct te stoppen met het nemen van maltodextrine en om een arts te raadplegen.