Artikelpromotie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Neem een accountant

Is een accountant handig om in de hand te nemen? Heel veel ondernemers zullen zeggen dat dit zeker veel voordelen heeft. Ze kunnen van zeer grote toegevoegde waarde zijn binnen een bedrijf, omdat ze zorgen dat de financiële administratie op orde is en aan het einde van het jaar de jaarrekening maken. Zo is er altijd iemand die goed op de hoogte is van de financiële situatie van het bedrijf en kan aansturen op deze cijfers. Ze helpen je met bepaalde vraagstukken als het gaat om bijvoorbeeld herstructurering of bedrijfsovername. Zo kom je nooit voor onverwachte situaties te staan

Je bent niet zomaar een accountant. Het is namelijk een beschermd beroep, wat inhoud dat je de titel eerst echt moet verdienen. Zo moet je bijvoorbeeld geregistreerd zijn in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants accountantsregister staan, wat je alleen gebeurd na jarenlange studie en praktijkervaring. Daarnaast heb je nog verschillende soorten accountants. Een Administratieconsulent, ook wel AA accountant wordt je na ongeveer 8 tot 9 jaar studeren. Een Registeraccountant, ook wel een RA accountant, wordt je zelf pas na 11 tot 12 jaar studeren. Een accountant houdt zich voornamelijk bezig met het opstellen en controleren van de jaarrekening van bedrijven. Ze hebben heel veel verstand van de wet- en regelgeving als het gaat om het jaarrekeningenrecht. Een AA accountant doet vooral het opstellen van de jaarrekening, waarbij een RA accountant daarna de controle van je jaarrekening op zich neemt.

Als je bijvoorbeeld een accountant van accountantskantoor Naaldwijk ingeschakeld, kan dit van zeer grote waarde zijn voor je bedrijf. Zo zogen ze er namelijk voor dat de liquiditeit van het bedrijf gezond blijft en zien zij de kansen die ervoor zorgen dat je de winst kan maximaliseren. Zo is een accountants dus ook eigenlijk een echte bedrijfsadviseur, iets wat je steeds vaker ziet. Een accountant adviseur is daarom de perfecte keuze voor jouw bedrijf.

 

http://weanaaldwijk.nl