Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Achterkant iPhone XR vervangen, waar kun je dat laten doen?

De iPhone XR is in 2018 door Apple uitgebracht in de iPhone X lijn. De iPhone XR heeft min of meer hetzelfde design als de iPhone X en de iPhone XS, maar is de budget versie in de lijn. Deze iPhone mag misschien wel het budget model zijn, maar hij heeft een hoop features zoals de 6,1 inch Liquid Retina display met natuurlijke kleurweergave, True Tone Technologie zodat het scherm prettig te gebruiken is onder alle lichtomstandigheden en het toestel is waterdicht tot een diepte van 1 meter voor een periode van 30 minuten. Wat dit model goedkoper maakt dan zijn high end broertjes is onder andere dat de achterkant niet van glas is maar aluminium. Aluminium is niet alleen goedkoper maar heeft ook als voordeel dat het een stuk minder schadegevoelig is dan glazen achterkanten van de andere iPhones in deze reeks. Maar mocht toch je aluminium achterkant beschadigd raken dan is de iPhone XR achterkant vervangen een betaalbare oplossing voor je probleem.

 

Wanneer is het tijd om de achterkant iPhone XR te vervangen?

De achterkant van je iPhone XR mag dan misschien wel gemaakt zijn van aluminium, je telefoon kan alsnog schade oplopen als deze per ongeluk op de grond valt. Het aluminium kapje van de achterkant kan verbuigen of indeuken. Een gedeukte achterkant ziet er niet mooi uit, maar dat is niet zozeer het probleem. In de achterkant van je iPhone XR zitten namelijk een aantal belangrijke onderdelen gemonteerd die je telefoon nodig heeft om te kunnen werken. Dit zijn onderdelen als de volumeknoppen, de aan- en uit knop, de wifi- en gps-antenne en de flitser van je camera. Door de klap kunnen deze onderdelen beschadigd zijn geraakt terwijl je dat niet aan het aluminium kapje af kunt zien. Als je geen wifi-signaal meer kunt ontvangen of je iPhone niet meer aan kunt zetten nadat het apparaat is gevallen kan het tijd zijn om de defecte onderdelen of de hele achterkant van de iPhone XR te vervangen.

 

Waar kan ik de achterkant iPhone XR laten vervangen?

Wanneer alleen de achterkant van je iPhone XR of een van de onderdelen die in de achterkant gemonteerd zijn beschadigt zijn geraakt, kan het vervangen van de achterkant voldoende zijn om het apparaat weer optimaal te laten functioneren. Voor het vervangen van de achterkant van je iPhone XR kun je terecht bij het GSM Reparatie Centrum. Ze vervangen hier de volledige achterkant van je iPhone XR of alleen de defecte onderdelen waardoor je iPhone XR er weer als nieuw uit en weer een tijdje mee kan.