Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Bamboe in een cortenstaal bloembak

Waarom bamboe perfect is voor cortenstaal bloembakken

 

Bamboe is een uitstekende keuze voor plantenbakken dankzij zijn hoogte en het feit dat het een wintergroene plant is. Dit maakt bamboe ideaal voor het creëren van haagachtige structuren op plaatsen zoals balkons en dakterrassen. In cortenstaal bloembakken vindt bamboe een bijzonder geschikte thuisbasis. De elegante combinatie van het fijne bamboeblad met de robuuste roestkleur van cortenstaal resulteert in een opvallend visueel effect.

 

De juiste bamboesoort kiezen

 

Niet alle bamboesoorten zijn geschikt voor gebruik in cortenstaal bloembakken, vooral vanwege factoren zoals wind, vorst, en droogtetolerantie. Niet-woekerende bamboesoorten genieten de voorkeur.

 

Zorgen voor goede afwatering

 

Een essentieel aspect bij het planten van bamboe in cortenstaal bloembakken is het waarborgen van een goede afwatering. Cortenstaal bloembakken zijn doorgaans uitgerust met afwateringsgaten. Daarnaast is het belangrijk om een laag grof grind (geen kleikorrels) onderin de bak te leggen, bedekt met geotextiel, om overtollig water efficiënt af te voeren.

 

Isolatie toevoegen

 

Het kan nuttig zijn om isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de bloembak aan te brengen om de planten te beschermen tegen extreme kou of hitte.

 

De grootte van de bloembak

 

De grootte van de bloembak is een belangrijke overweging. Kies voor een bak die groot genoeg is om de bamboe ruimte te geven voor groei, idealiter minstens zo groot als de kluit van de plant.

 

Automatische beregening voor gezonde bamboe

 

Bamboe heeft regelmatig water nodig om te voorkomen dat de bladeren gaan hangen of krullen. Een druppelslang met timer kan uitkomst bieden, zodat de bamboe ook bij afwezigheid voldoende water krijgt.

 

Aanbevolen bamboesoorten voor cortenstaal bloembakken

 

Voor gebruik in bloembakken zijn winterharde en minder droogtegevoelige bamboesoorten aan te bevelen. Populaire keuzes zijn Fargesia ‘Rufa’ en Fargesia ‘Winter Joy’, die beide bekend staan om hun niet-woekerende eigenschappen.

 

https://www.tuinvoordeel.eu/