Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Waarom zoekmachine optimalisatie ( SEO ) zinvol is

Waarom SEO nog steeds belangrijk is

Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor het beter vindbaar worden voor gerichte bezoekers

Je leest weleens op forums en blogs dat zoekmachine optimalisatie geen zin meer heeft vanwege de vele veranderingen die Google doorvoert in de algoritmes. Toch blijft dat SEO nog steeds heel zinvol te zijn. De algoritme veranderingen zijn er juist op gericht dat de juiste relevante content wordt getoond aan gebruikers van de Google zoekmachine. Bij Crossmedia House zijn we al jarenlang intensief bezig met het optimaliseren van websites om ze hoger in google te krijgen. Uit ervaring zien we dat organisch bezoekersverkeer nog steeds de meest waardevolle conversies opleveren. 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in het kort;

 • SEO concentreert zich op een hoge positie in zoekmachines
 • Google is de grootste zoekmachine en belangrijkste zoekmachine in Nederland
 • Een top5 positie in Google krijgt ca. 80% van de kliks bij zoekopdrachten

Organische bezoekers naar de website: de voordelen

Iedere website of webshop wil graag goed gevonden worden in zoekmachines. Dat komt omdat een zoekmachine gemeengoed is geworden en wij allemaal gebruik van maken als we iets willen zoeken, kopen, bestellen, reserveren of meer informatie erover willen weten. Google is al jarenlang de grootste zoekmachine ter wereld. In Nederland heeft Google een marktaandeel van ruim 97%. Het spreekt voor zich dat je daarom goed gebruik maakt van de mogelijkheden om jouw bedrijf goed zichtbaar te maken in Google. Maar hoe doe je dat?

De meeste zaken en technieken om je website goed vindbaar te maken zijn geen geheim. Het internet staat vol met tips en tricks die ervoor zorgen dat je beter gevonden kunt worden. De meest voor de handliggende zaken zijn;

 • Maak je website indexeerbaar voor Google
 • Maak gebruik van meta informatie
 • Schrijf altijd relevante content voor je doelgroep

Toch is SEO vaak een ondergeschoven kindje binnen de marketing van veel bedrijven. Daarom is het goed om even stil te staan bij waarom SEO toch wel belangrijker is.

SEO vs SEA: what to do?

Voor een goed SEO strategie is het belangrijk om te beginnen bij de basis. En dat is: wat voor producten of diensten verkoop ik en wat zijn de oplossingen die ik biedt?

Aan de hand van deze vragen kun je namelijk de structuur bepalen van je website en belangrijker de menustructuur. De menustructuur bepaalt hoe je bezoekers zich kan navigeren, waar hij of zij de informatie kan vinden om vervolgens natuurlijk een aanvraag in te doenen. Eenmaal bepaald wat je structuur wordt is het goed dit te bevestigigen aan de hand van de zoekwoorden volumes en data die Google verzamelt.

Met behulp van Google keyword planner kun je namelijk inzichelijk krijgen HOE het zoekgebdrag is van je klanten. Gebruikers in Google zoeken op de meest diverse manieren om datgene te vinden waar ze naar op zoek zijn. Denk aan synoniemen, verkeerd getypte zoektermen, veelgebruikte spreekwoorden en/of uitdrukkingen, maar ook in het uitschrijven van de vraag. Voorbeelde zijn bijv.

 • Hoe kan ik een autolamp vervangen?
 • Wat is de hoofdstad van de V.S.
 • Waarvan wordt cement gemaakt?

Werkelijk alle zoekdata dat ingevoerd wordt in Google wordt verzameld en als database aangehouden zodat marketeers gebruik kunnen maken van deze informatie door er slim mee om te gaan. Google geeft ook zelfs inzage in zoekwoord analyses en trends. Zo weet je wanneer je tijdig slim kunt inspelen op extra vraag vanuit de markt in bepaalde seizoenen of periodes van het jaar.

Online adverteren ter aanvulling

Het grote nadeel van SEO is dat het tijd kost om goed gevonden te worden met je website of webshop. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces waar je elke week mee bezig moet zijn. Het relevant houden en het bedenken van nieuwe content is hierbij een vereiste. We snappen goed dat is tijdrovend werk is, iets waar je niet op zit te wachten. Daarom kun je het SEO proces ook uitbesteden bij Crossmedia House.

Wil je liever niet wachten, maar direct resultaat? Dan kun je overwegen om online te gaan adverteren. Online adverteren is dé inkomstenbron voor Google en hiervoor stelt Google het AdWords advertentieplatform te beschikking voor bedrijven. Hoe het werkt, leggen we hieronder uit.

AdWords campagne starten

Wil je online adverteren in Google? Dan kun je een AdWords campagne starten. Hiervoor dien je eerst een AdWords account te maken (gratis), je betalingsprofiel in te stellen voor automatische incasso aan Google en vervolgens ben je klaar om te gaan adverteren.

Maar hoe ga je aan de slag? Voor beginnelingen biedt Crossmedia House de oplossing door de campagne helemaal op te bouwen zodat deze voldoet aan de doelstellingen van je campagne. Voor elk bedrijf is dat natuurlijk weer anders. Online adverteren kun je inzetten voor:

 • Direct bovenaan staan in Google
 • Zichtbaarheid voor je naamsbekendheid
 • Tijdelijk veel conversies genereren (actiematig)
 • De concurrentie voor blijven in Google

Wat belangrijk is om te weten is dat adverteren kostbaar kan zijn. Voor elke klik op je advertentie in Google, betaal je een klikprijs. Deze klikpijs wordt door een veilingsysteem in Google bepaald en dat kan variëren van enkele centen tot tientallen euro’s. Factoren zoals hoeveelheid aanbieders, het aantal zoekers in het Google zoekplatform en actuele biedprijzen bepalen deze klikprijs. Maakt het AdWords daarom altijd een dure investering? Dat hangt ervan af. Verkoop je producten met een lage marge en moet je dus massa draaien, dan is AdWords wellicht niet de juiste investering. Heb je echter aan 1 goede aanvraag je investering terugverdient én weet je dat het aantal concurrenten gering is? Dan is AdWords een uitstenede aanvulling voor jouw online markting.

Zoekmachine optimalisaite voor jouw bedrijf?

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor SEO of SEA voor jouw bedrijf en wil je het professioneel uitbesteden? Neem dan contact op met Crossmedia House via 074-8512665 of stuur ons een mail op info@crossmediahouse.nl. Bekijk onze SEO pakketten online om direct te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

 

https://www.crossmediahouse.nl/