Artikelpromotie
Dienstverlening

Zijn zonnepanelen op een plat dak mogelijk?

Om zonnepanelen te plaatsen, is een helling van zo’n 45 graden de meest ideale situatie. Om die reden worden zonnepanelen vaak op een schuin dak geplaatst. Kun je dan geen zonnepanelen op een plat dak plaatsen? Jawel!

Zonnepanelen op een plat dak, hoe?

Zonnepanelen worden op een plat dak bijna altijd in rijen achter elkaar geplaatst, waarbij ze in een helling staan. De richting waarop ze staan is afhankelijk van de zon. Ook kunnen ze zowel liggend als staand worden geplaatst. Staand is vaak financieel interessanter, maar staand zorgt voor een beter rendement. Hoeveel afstand er tussen de panelen zit, is juist weer afhankelijk van het gebouw en de mogelijkheden daar.

Andere zaken om op te letten

Plaats je zonnepanelen op een plat dak? Controleer dan goed dat het dak stevig genoeg is. Heb je nog asbest op je dak, bijvoorbeeld omdat het een oud pand is? Realiseer dan dat je dit beter eerst kunt verwijderen. Over een aantal jaar moet dit namelijk weg zijn. Er zijn dus gevallen waarbij je echt eerst het dak moet vervangen. Let er ook op dat je zaken doet met een installateur die verstand van zaken heeft, zodat de zonnepanelen veilig worden geplaatst.

Kies een goede installateur

Bij voorkeur iemand die ervaring heeft met het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. Kijk dus bij je zoektocht naar een goed bedrijf niet alleen naar de prijs, maar kijk iets verder. Lees ook altijd de voorwaarden goed. Zo weet je bijvoorbeeld wie er verantwoordelijk is wanneer er iets misgaat. Een goede installateur kan ook goed bekijken of het voor jou überhaupt interessant is om zonnepanelen te plaatsen. Zo krijg je dus ook professioneel advies waar je echt wat mee kan.

Gerelateerde artikelen

Wat te doen bij een scheiding

Dé optimale service op het gebied van klantenservices

Het opladen van je accu