Artikelpromotie
Image default
Kinderen

Kleurrijk is juist goed

Een op leuke afstand bestuurbare auto bestaat uit verschillende kleuren. Veel ouders van tegenwoordig willen echter geen kleurrijk speelgoed kopen voor in huis. Dit komt doordat de kleuren van het speelgoed niet overeenstemmen met de stijl van het huis. Dit klinkt eigenlijk best gek, maar er zijn daadwerkelijk ouders die dit doen. Dan hebben ze bijvoorbeeld een moderne stijl in huis en dan vinden ze dat de verschillende kleuren van het speelgoed de stijl van het huis verpesten. Kinderen moeten echter kleuren zien. Voor hen is het juist belangrijk dat het speelgoed waar ze mee spelen kleurrijk is.

Kleur komt hoe dan ook binnen

Wanneer ouders bijvoorbeeld zelf geen kleurrijk speelgoed kopen om de stijl van het huis niet te belemmeren, komen kleurrijk speelgoed toch hoe dan ook het huis binnen. Dit is ook iets wat deze ouders zelf erkennen. Ze beginnen met allemaal neutrale soorten speelgoed die bijvoorbeeld gemaakt zijn van hout, maar eindigen met allerlei verschillende soorten en kleuren. Dit komt door bijvoorbeeld door verjaardagen en dergelijke. Opa’s en oma’s die ook wel eens naar de winkel gaan met je kinderen en dan met kleurrijk speelgoed thuiskomen. Je hebt het totaal niet in de hand. Dat is maar beter ook, want kleurrijk speelgoed is veel leuker.

Racen met je vrienden

Met dit soort speelgoed hoef je niet bang te zijn dat je kind minder sociaal zal zijn. Je kind kan er juist socialer door worden. Het kan bijvoorbeeld gaan racen met vrienden die ook op afstand bestuurbare auto’s hebben. Vooral als dit hun interessegebied is, zullen ze onderling dit vaak als gespreksonderwerp hebben. Je kind kan er dus zowel alleen als met anderen enorm veel plezier mee beleven. Er is eigenlijk geen reden om te twijfelen bij de aankoop van dit soort speelgoed. Het kan namelijk geen negatief effect hebben op je kind, het kan er juist voor zorgen dat je kind met anderen gaat spelen.