Artikelpromotie
Image default
Toerisme

Blankenberge Strand

blankenberge strand

 

 

Gelegen in het noordwestelijke deel van België en is het belangrijkste strand in de badplaats Blankenberg. Dit is een van de leukste en levendigste stranden van België, waar elke bezoeker iets naar zijn zin zal vinden. Je kunt het bereiken met de auto, bus of strandtram die langs de hele kust rijdt.

 

Strandbeschrijving

Het strand is zanderig en vrij lang, wat het mogelijk maakte om het visueel op te delen in voorwaardelijke zones, die elk overeenkomen met een specifiek thema (sport, speeltuin, gezinsrecreatie, waterattracties, dans en muziek). Voor de liefhebbers van een rustige, afgemeten rust zijn er comfortabele ligstoelen en strandbedden, evenals ruime prieeltjes die kenmerkend zijn voor de hele Vlaamse kust, waar je je kunt verstoppen voor de harde wind. Langs het hele strand zijn fiets- en joggingpaden aangelegd, er is een skeltercentrum, een wielerbaan en een waterpark.

Het kenmerk van het strand is een 350 meter lange Art Deco pier, gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aan de rand staat een cirkelvormig gebouw dat vroeger diverse culturele evenementen organiseerde en nu een luxe restaurant herbergt. Opgemerkt moet worden dat alle restaurants in Blankenberg bekend staan ​​om hun uitstekende keuken, vooral visgerechten.

Ook de trots van het resort en zijn originele kenmerken zijn het kleurrijke bloemencorso, dat plaatsvindt op de laatste zondag van augustus, het spectaculaire carnaval van mei en het jaarlijkse festival van zandsculpturen, dat meesters uit heel Europa aantrekt.
Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Het zwemseizoen aan de westkust van België duurt meestal van juni tot september, wanneer het zeewater opwarmt tot 19 graden en de luchttemperatuur 23-25 ​​bereikt. Maar zelfs op het hoogtepunt van het seizoen waaien er sterke winden aan de kust, waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van een vakantie met zeer jonge kinderen.
Video: Blankenberge Beach

 

 

 

 

blankenberge strand

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html