Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Grondbeginselen – Deursloten & Vergrendeling Cilinders

De behoefte aan een extra deurbeveiliging is hier duidelijk zichtbaar. Ondertussen zijn er veel mogelijkheden om jezelf vooraf te beschermen. Dit geldt evenzeer voor extra sloten als voor de bekleding ervan.
 
Er zijn nu stiftcilindersloten beschikbaar die immuun lijken te zijn tegen zelfgemaakte klopsleutels en boren. Ook moet aandacht worden besteed aan de deurplaat, d.w.z. het volledige deksel van de cilinder en de knop. Er zijn methoden om ze open te beitelen om een groter aanvalsoppervlak op de uitstekende cilinder te verkrijgen.
 
Alleen als het materiaal van voldoende kwaliteit is, is het bestand tegen dit soort procedures. Het is ook belangrijk om door middel van bouten te selecteren voor de bevestigingsmethode. Dit komt omdat het deurslot slechts zo sterk is als de bevestigingsmiddelen. Vergelijkbaar met het voorbeeld van de ketting en de zwakste schakel. Dit geldt ook voor de slotkast.
 
Moderne aluminium buitendeuren hebben een aluminium binnen- en buitenschil door de thermische isolatie, die thermisch gescheiden is van het buitenklimaat door een kunststofband.
 
Als het deurslot of bordje alleen met eenvoudige plaatwerkschroeven in de buitenste schil van het profiel is geboord, hebben inbrekers alleen een schroevendraaier nodig om tot de kernstukken van de bescherming te komen. De doorschroefversie is natuurlijk een must voor houten deuren, omdat een metalen of houten schroef gemakkelijk door elk kind kan worden verwijderd.
 

Tussentijdse conclusie

Het beveiligen van de buitendeuren is meer dan noodzakelijk. Vanwege hun gemakkelijke toegankelijkheid en de mogelijkheid van onopvallende indringing moeten ze speciaal worden beschermd, net als de ramen natuurlijk.
 

Inbraakwerend met ketting

Er zijn tal van extra voorzieningen voor dit doel, zoals de zogenaamde champignonkopsloten, die het vrijwel onmogelijk maken dat de raamvleugel bijna niet uit het kozijn kan worden gedrukt.
 
Er zijn nu ook afsluitbare handgrepen voor zowel ramen als deuren, die echter alleen nog maar in de extra beveiligingscategorie kunnen worden ingedeeld.
 
Om inbraak met technische middelen te voorkomen, zijn verregaande maatregelen nodig, waardoor inbrekers snel hun interesse verliezen. In het volgende hebben we ons gericht op appartementen en voordeuren en presenteren we producten die helpen om inbraak door de deur te voorkomen.
 
In het algemeen kunnen alle producten achteraf worden gemonteerd, maar kunnen ook als accessoire worden opgenomen bij de bestelling van een nieuw product. Dit gebeurt in de vorm van fittingen met nauwkeurig gedefinieerde klassen van inbraakwerendheid. Deze bepalen hoe lang het duurt om door te breken en met welk gereedschap.
 

Efficiënt beveiligen van appartementsdeuren

Als u in een groot appartementencomplex woont en pech hebt, komt u ook de kwestie van deurbeveiliging tegen. Vooral in hoogbouw zijn er tal van mogelijkheden om het gebouw ongemerkt te betreden.
 
De appartementsdeuren, die helaas vaak als goedkoop kunnen worden omschreven, bieden nauwelijks bescherming tegen inbrekers of impopulaire en agressieve medemensen. Bovendien kennen de buren elkaar in zeer grote wooneenheden nauwelijks en besteden ze ook geen aandacht aan de huisgenoot.
 
In dit geval hebben koperen inbrekers een bijzonder eenvoudig spel, daarom moeten bewoners van grote wooncomplexen altijd de deur van hun appartement beveiligen.
 

Veiligheidssloten voor de voordeur en zijn functies

Voordat we ingaan op verschillende beveiligingsopties, volgt hier een kort overzicht van de slotfuncties. Er zijn sloten die alleen van buitenaf bediend kunnen worden. Maar er zijn ook varianten die van buitenaf of van binnenuit kunnen worden afgesloten, maar die in geval van ontsnapping altijd van binnenuit kunnen worden geopend. Dit worden panieksloten genoemd.
 
Ze zouden niet alleen praktisch zijn in het geval van een inbraak, maar zouden ook levens kunnen redden wanneer men ontsnapt uit een brandend huis, aangezien het niet nodig is de sleutel te zoeken.