Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Meer dan de vloer kan isoleren

Vloerisolatie kwam meestal met het besluit om ook Kruipruimte vloerisolatie toe te voegen. Hoewel deze twee erg op elkaar lijken, zijn het eigenlijk twee verschillende soorten isolatie. Ze kunnen echter niet meer samen gebruikt worden om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie ​​vanwege de nieuwe regelgeving van 2022. Isolatie van uw kruipruimte is meestal lastig omdat kruipruimtes niet altijd goed bereikbaar zijn, maar het kan zeer voordelig zijn om te hebben. Het wordt meestal ook gedaan in combinatie of na een kruipruimteventilatie project, omdat ze samen de meeste voordelen voor uw huis opleveren op het gebied van energie en vocht.

Een kruipruimte isoleren

Het plaatsen van isolatie in een kruipruimte kan een lastige opgave zijn en wordt daarom altijd door specialisten gedaan. Er zijn twee belangrijke aspecten als het gaat om het isoleren van een kruipruimte. Het eerste aspect is het toevoegen van bodemfolie, die ervoor zorgt dat het vocht tegen wordt gehouden. Hierdoor wordt de kans op nare geurtjes, schimmel, roest en meerdere problemen verkleind. Het tweede aspect is het toevoegen van thermoskussens aan de onderkant van de vloer. Dit materiaal is speciaal gemaakt om warmteverlies via de kruipruimte te verminderen, waardoor er minder energie nodig is om de woning warm te houden en de vloer sneller opwarmt.

Werk voor getrainde specialisten

Net als veel andere projecten is het mogelijk om zelf uw kruipruimte te isoleren. Maar, dit proces kan erg moeilijk zijn. Het isoleren van een kruipruimte vereist meestal werk in zeer krappe ruimtes en in ruimtes die vanwege de manier waarop deze is gebouwd vaak erg moeilijk te bereiken zijn. Bovendien moeten de materialen op de juiste manier worden geplaatst om goed te kunnen functioneren. Er zijn ook zaken waar u rekening mee moet houden bij het isoleren van een kruipruimte die in de toekomst problemen kunnen maken als ze niet worden aangepakt, zoals het omgaan met kruipruimtes die veel vocht bevatten.