Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Wanneer is dakrenovatie noodzakelijk?

Weet jij in welke conditie jouw dak is? Waarschijnlijk niet. Wie geen directe problemen (zoals lekkages) heeft, zal zich over het algemeen niet zo druk maken over het dak. Je dak, dat is zo een vaste waarde waar je op kunt rekenen. Toch?

Helaas is elk dak op een gegeven moment toe aan dakrenovatie. Je kunt daar natuurlijk mee wachten tot er grote lekkages optreden, maar het is beter om er op tijd bij te zijn en de dakrenovatie uit te voeren vóórdat lekkages je met grote schade laten zitten.

Trouwens, ook in het licht van de energietransitie is het slim na te denken over dakrenovatie, want vaak kan bij dakrenovatie de isolatie van het dak sterk verbeterd worden.

Dakrenovatie of dak reparatie?

Niet elke lekkage betekent dat je dak gerenoveerd moet worden. Soms is een klein scheurtje in de dakbedekking of een verschoven dakpan de oorzaak. Dit kan makkelijk herstelt worden. De inschatting of het tijd is voor dakrenovatie kan eigenlijk alleen door een deskundige worden gedaan.

De vakbekwame dakdekkers van Roofing Service Nederland inspecteren jaarlijks vele honderden daken en weten precies waar ze op moeten letten. De dak inspectie levert jou een overzichtelijk rapport op waarin je precies leest hoe je dak erbij ligt. Niet alleen dat, je krijgt ook een overzicht van wat er de komende jaren nodig is om je dak in topconditie te houden. Preventief onderhoud en kleine reparaties kunnen de levensduur van je dak vaak met jaren verlengen.

Ontdekt de inspecteur dat je dak toch echt aan het einde van zijn levensduur is? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk en dakrenovatie in te plannen. De adviseurs van Roofing Service Nederland kunnen je daarbij ook advies geven over vergunningen en -als je ook isolatie toepast- de subsidiemogelijkheden die er in jouw gemeente beschikbaar zijn.

Maak snel een afspraak

Wil jij ook blijven vertrouwen dat je dak je drooghoudt én zorgt dat het binnen comfortabel warm is? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland en vraag om een (geheel vrijblijvende) offerte.