Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Onderhoud voor een rieten dak en een schoorsteen

Zorg jij ervoor dat je dakbedekking van tijd tot tijd een onderhoud krijgt? Bij verschillende soorten daken is het namelijk belangrijk dat ze voldoende onderhoud krijgen. Dat niet alleen om er mooi uit te blijven zien maar ook voor de veiligheid van het dak en de levensduur. Bij woningen met een rieten kap of een schoorsteen is noodzakelijk om regelmatig goed onderhoud te doen. 

Wie voor een rieten dakbedekking kiest, moet weten dat een rieten dak zeker één keer om de vijf jaar moet onderhouden worden. Maar het best is een jaarlijks onderhoud, zo kunnen grote herstellingen of renovaties vermeden worden. Die onderhoudsbeurt is nodig om de kwaliteit van het dak te waarborgen en om de levensduur zo lang mogelijk te houden. Het onderhoud van een rieten dak gebeurt door een rietdekker, deze zal het dak controleren op kleine beschadigingen door vogels en ze herstellen en mossen en vuil verwijderen. Zo blijft het dak steeds van hoge kwaliteit en het verschil in levensduur van rieten daken die niet onderhouden worden en rieten daken die wel onderhouden worden kan oplopen tot wel 10 jaar. Goed onderhoud is dus van groot belang voor een rieten kap.

Ook een schoorsteen heeft goed onderhoud nodig. Dat om te voorkomen dat hij zal verstoppen en om te zorgen dat de lucht goed kan doorstromen. De schoorsteen onderhouden kan makkelijk zelf gedaan worden. Maar als je een rieten dak én een schoorsteen hebt, is het wel aangeraden om het onderhoud te laten doen door een expert. Het is namelijk heel belangrijk dat er geen roetdeeltjes in de rieten kap terecht komen. Wat ook aangeraden is, is het plaatsen van een vonkenvanger. Zo kunnen ontsnapte vonken niet in het riet terecht komen. Soms hebben rietdekkers een medewerker die schoonstenen veegt en anders kan je een professionele schoorsteenveger contacteren.

https://www.rietwerk.nl/