Artikelpromotie
Image default
Woning en Tuin

Thuis in eigen huis

Woon jij al een tijdje in hetzelfde huis maar blijf jij alsnog het gevoel krijgen dat er niet echt een klik, een match, is tussen jou en het huis? Wil je er wel blijven wonen omdat de locatie goed is, maar toch heb je het gevoel dat er wat veranderd moet worden? Dan is jouw volgende stap naar je thuis voelen in eigen huis misschien wel dat je je huis helemaal opnieuw gaat renoveren naar jouw smaak.

 

Je denkt nu waarschijnlijk dat dit gekkenwerk is. Je hebt immers een full time baan en ook nog eens een vol huis. Toch is het zeker mogelijk om ook in die situatie je eigen huis te renoveren. Ook de situatie rondom corona helpt mee. Zeker tot het eind van het jaar zullen we voor het grootste gedeelte thuis moeten werken. Dat geeft extra uitdagingen, maar het creëert ook ruimte voor creativiteit en flexibiliteit. Stel dat je elke dag tussen negen uur ’s ochtends en één uur in de middag online vergaderingen hebt met je collega’s. Dan zou je de dag zo kunnen inrichten, dat je dan elke dag tussen één en drie lekker gaat klussen aan je huis. Op dat tijdstip zijn je kinderen nog niet thuis van school en heb jij het hele huis voor jezelf. Dat is toch ideaal?!

 

Goed, als je je eenmaal hebt voorgenomen om je huis te renoveren dan vraag je je waarschijnlijk af waar je moet beginnen. Ik raad je aan om van buiten naar binnen te werken. Van groot naar klein. Heeft je huis een nieuw dak nodig? Begin dan daarmee in plaats van eerst al het meubilair te vervangen. Kijk dan gelijk ook eens naar de isolatie. Je kan nieuwe raamkozijnen kopen om de isolatie te verbeteren. Ook zijn die kozijnen leuk om een nieuwe look aan je huis te geven. Als de buitenkant helemaal naar wens is, neem dan pas de binnenkant onder handen.

https://directeenkozijn.nl/