Artikelpromotie
Woning en Tuin

Trespa dakkapellen reinigen

Voor dakkapellen wordt vaak voor Trespa gekozen. Het materiaal is namelijk sterk, duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij. Zo hebben Trespa dakkapellen bijvoorbeeld een lange levensduur van ongeveer 40 tot 50 jaar. Het onderhoudsarme aspect van de dakkapel betekent echter niet dat de dakkapel geen onderhoud nodig heeft. De dakkapel moet namelijk van tijd tot tijd goed schoongemaakt worden.

Op een veilige manier een dakkapel schoonmaken

Dakkapellen begeven zich vaak op grote hoogte. Bovendien zijn niet alle delen van de dakkapel vanuit het raam eenvoudig te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de zijkanten en het dak. Een dakkapel reinigen is daarom een gevaarlijke klus om zelf uit te voeren. Wilt u toch zelf uw dakkapel schoonmaken? Neem dan altijd voldoende voorzorgsmaatregelen in acht en werk bij voorkeur vanaf een steiger.

Wat heeft u nodig?

Trespa heeft als eigenschap dat het vuil niet in de beplating kan trekken. Hierdoor blijft het vuil oppervlakkig en eenvoudig te verwijderen. Voor het schoonmaken van Trespa gebruikt u bij voorkeur een normaal sopje met lauw water. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen zoals chloor. Groene zeep (bijvoorbeeld Dreft) is sterk genoeg om het vuil te verwijderen.

Werkwijze

Begin altijd met het schoonmaken van het dak. Dit doet u bij voorkeur met een harde bezem. Veeg al het vuil bij elkaar en spoel het dak schoon. Met behulp van het sop maakt u vervolgens de dakranden schoon. Gebruik hiervoor een zachte spons en nooit een schuurspons of schuurwol. Deze veroorzaken namelijk beschadigingen. Daarna kunt u de zijkanten, knieschotten en het boeideel schoonmaken. Tot slot maakt u de ramen schoon. Dit doet u als laatste om te voorkomen dat het druipende water de ramen weer vies maakt.

Een Trespa dakkapel laten reinigen is veiliger

Omdat het reinigen van een Trespa dakkapel niet zonder gevaar is, kunnen wij het aanraden om hier een dakkapel bedrijf voor in te huren. Gelukkig is dit niet duur. Zeker niet wanneer u de prijzen vergelijkt. Bijvoorbeeld op de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Hier plaatst u eenvoudig uw schoonmaakklus en ontvangt u vrijblijvend de prijzen van dakkapel bedrijven uit uw regio.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl