Artikelpromotie
Image default
Zakelijk

Digitalisering binnen uw onderneming

De digitalisering van het bedrijfsleven is in volle gang en ook digitale transformatie is al voor langere tijd een modewoord. Maar dat is niet voor niks. De periode van thuiswerken heeft veel ondernemingen geleerd dat samenwerken heel goed werkt op afstand, zeker met de nodige ondersteuning van een softwarepakket. Een bijkomend voordeel bij het gedwongen digitaliseren is dat men naast het communiceren ook heeft kunnen profiteren van de automatisering die inbegrepen zaten bij de software. 

De termen digitale transformatie en digitalisering worden veelal door elkaar gebruik en dat is niet zo goed gek. Digitalisering is een onderdeel van een digitale transformatie het laatstgenoemde omvat ook nog de verandering in bedrijfscultuur, processen en technologie wat zorgt voor betere resultaten. 

We hebben een aantal van de belangrijkste software toepassingen op een rijtje gezet om te laten zien hoe deze uw digitalisering kunnen ondersteunen.

Customer relationship management

Een van de meest gebruikte en meest standaard functionaliteiten binnen een nieuw systeem is contactbeheer. Vaak wordt in het begin de contactgegevens van bedrijven of klanten bijgehouden in een Excel lijst maar wanneer een bedrijf de eerste groei doormaakt is dit simpelweg niet meer voldoende. Dan kan een CRM uitkomst bieden. Hierin kunnen alle persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt worden op verschillende plekken in het bedrijf.  

Document management software

Een veelgebruikte reden om te gaan digitaliseren is om van alle multomappen en papierwerk af te zijn. Die stoffige kast met administratie neemt een hoop ruimte in en het terugvinden van een document kan soms onnodig veel tijd in beslag nemen. Een documenten beheer systeem digitaliseert al uw documenten door ze in te scannen met behulp van een stuk techniek dat optical character recognizion heet. Dit zorgt ervoor dat alle analoge documenten digitaal worden opgeslagen en te bewerken zijn. In plaats van een PDF bestand zoals normaal gesproken gebeurd met een scan krijgt u nu een te bewerken Word document. Dit zorgt ervoor dat de teksten te lezen zijn door het DMS en dus wordt het terugvinden van een document een fluitje van een cent. 

Urenregistratie

Om bij te houden hoeveel uren iedere collega heeft gewerkt kan men dit vastleggen via urenregistratie software. Dit wordt veel gebruikt bij bedrijven die op projecten basis werken en per project moeten bijhouden hoeveel uur er aan is gewerkt. Ook voor buitendiensten of werknemers op locatie is dit een uitkomst. Men kan via desktop of app bijhouden waar en hoelang zij hebben gewerkt. Hier kan aanvullende informatie zoals gebruikte materialen aan toe worden gevoegd zodat direct alle informatie wordt toegeschreven aan het juiste project. Door een koppeling met de administratie te realiseren kan dit alles direct worden verwerkt en kan er bijvoorbeeld dezelfde dag nog een factuur worden verstuurd. 

Personeelsbeheer

De functionaliteiten van HRM zijn van groot belang bij de ontwikkeling en groei van uw onderneming. Met personeelsbeheer wordt het werven en aannemen van nieuwe medewerkers makkelijker gemaakt maar daar houdt het niet op. Om het bedrijf te laten groeien moet namelijk ook het personeel mee groeien en daarom helpt de software bij deze ontwikkeling. Zo kunnen bijvoorbeeld trainingen en beloningen worden ingesteld om dit te stimuleren.

Een ERP-systeem voor u.

Bedrijfssoftware zoeken is lastig, de markt is divers en er zijn veel leveranciers. Daarom helpen wij u in de juiste richting. Cegeka is een Microsoft partner met een ERP-systeem. Voor het MKB is het uiterst geschikt om te automatiseren binnen de sales, inkopen en veel meer. Het is daarnaast ook makkelijk aanpasbaar naar uw wensen.