Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Verzorging van een bananenplant

Verzorging van een bananenplant

De bananenplant is een populaire plantensoort onder Nederlanders. De tropische plant, die te verkrijgen is in verschillende maten, is vaak een leuke aanvulling voor binnen en buiten. MyPalmShop biedt een divers assortiment aan bananenplanten en helpt jou de perfecte plant uitkiezen. In deze blog nemen we je mee in verzorging van deze unieke plant zodat jij weet waar je straks op moet letten. De algemene verzorging, de beste plek voor een bananenplant én aandachtspunten tijdens de winter komen aan bod. MyPalmShop leert je graag meer over deze unieke planten soort!

 

De bananenplant

Bij een bananenplant is het belangrijk dat de grond nooit helemaal uitdroogt. We raden je aan de plant zeker twee keer per week water te geven. In de zomer mag de plant wel één keer per dag water omdat water in de zomer sneller opgaat in damp. Op het moment dat de grond constant nat is als jij water geeft, is er kans dat je waarschijnlijk te veel water. Pas hier wel mee op want daardoor kunnen wortels uiteindelijk gaan rotten. Ten slotte is het slim om je bananenplant af en toe te sproeien. Het blijft namelijk een tropische plant die van vocht houdt.  

 

Vind de juiste plek

We kennen de bananenplant natuurlijk van verschillende warme vakantielanden. Hij houdt dan ook ontzettend van de zon. Zet hem op een plek waar de plant in ieder geval 5 uur zonlicht per dag vangt. Denk eraan dat wanneer je de bananenplant koopt, hij net uit een kwekerij komt en dus gewend is om onder gefilterd licht te staan. In de zomer kan de volle zon aardig fel zijn, waardoor het slim is om de bananenplant even te laten wennen aan blootstelling van de zon.

 

Bananenplanten in de winter

Sommige bananenplanten kunnen winterhard zijn. Je kunt ervoor kiezen om de planten iedere winter tot op de grond te laten afsterven zodat hij in de lente weer uit de grond komt. Mocht je de plant willen inpakken, is het verstandig om hier zo lang mogelijk mee te wachten. Het inpakken van de plant kan met een vliesdoek. Als de winter voorbij is, pak je de bananenplant weer uit en heeft hij de mogelijkheid om verder te groeien.

 

 

https://www.mypalmshop.nl/