Artikelpromotie
Image default
Financieel

Welke soorten schulden hebben het meeste invloed op uw kwaliteit van leven?

We hebben consumenten ondervraagd om erachter te komen wat de meest stressvolle schulden zijn.

Hoewel het waar is dat elke schuld het leven uitdagender kan maken, zijn niet alle soorten schulden in dit opzicht gelijk. Bepaalde schulden kunnen een enorme impact hebben op uw stressniveaus, terwijl andere zich nauwelijks registreren.

In ons onderzoek naar de psychologische kosten van schulden, ontdekten we dat gemiddeld 70% van de consumenten met schulden tevreden was met hun leven, vergeleken met 83% van degenen zonder schulden. Maar we ontdekten ook dat dit percentage verandert afhankelijk van het type schuld dat een consument heeft.

Op basis van die informatie is dit de rangschikking van elk type schuld op basis van hoe het je kwaliteit van leven beïnvloedt.

1. Medische schuld

Slechts 64% van degenen met medische schulden was tevreden met hun leven, waardoor het verreweg de meest stressvolle vorm van schuld is.

Een reden daarvoor is dat medische schulden schulden zijn vaak het gevolg van een gezondheidsprobleem, dat op zich al stressvol is. Elke keer dat je je rekening ziet, kan het een pijnlijke herinnering zijn aan wat je hebt meegemaakt.

Zoals iedereen die een dokters- of ziekenhuisrekening heeft gekregen kan bevestigen, zijn medische kosten ook duur, en je bent meestal niet veel tijd voordat u geacht wordt het volledige bedrag te betalen (hoewel u misschien een betalingsplan kunt instellen). Dat kan ervoor zorgen dat medische schulden bijzonder moeilijk terug te betalen zijn. In feite betaalt 42% van de consumenten met medische schulden minder dan het minimumbedrag.

2. Creditcard- en persoonlijke lening schuld

De derde plaats is gelijk, aangezien 75% van zowel de consumenten met creditcardschulden als met persoonlijke leningen tevreden zijn met het leven.

Het is zeldzamer voor consumenten met dit soort schulden moeite hebben om hun betalingen te doen. Slechts 8% met creditcard schuld en 9% met persoonlijke lening schulden betalen minder dan het minimum. Dat is nog steeds een probleem, maar die tarieven zijn veel lager dan bij medische schulden. Houd er rekening mee dat, in tegenstelling tot andere soorten schulden, het altijd een slecht idee is om alleen minimale betalingen op creditcardschuld te doen vanwege de tijd die nodig is om alles volledig af te betalen.

Deze schulden kunnen worden stressvoller naarmate uw saldo groeit, dus het is belangrijk om dat niet te laten gebeuren. Dit geldt met name voor creditcardschulden, die notoir moeilijk af te betalen zijn vanwege de rentetarieven en het feit dat u uw creditcard kunt blijven gebruiken totdat u uw kredietlimiet heeft bereikt. Op https://leningmetbkr.com/ wordt er dieper in gegeaan op de voor en nadelen van creditcard en de persoonlijke lening. 

3. Autoleningschuld

Op dit moment hebben we de schuld bereikt die doorgaans geen enorme impact heeft op uw kwaliteit van leven. Ongeveer 82% van degenen met een autoleningschuld was tevreden met het leven, slechts 1% lager dan het tevredenheidspercentage onder consumenten die helemaal geen schulden hadden.

Autoleningen hebben vaak lage rentetarieven, en aangezien u een auto uit de deal, ze zijn gemakkelijker te verdragen dan andere soorten leningen. Je hebt ook controle over hoeveel je leent en je weet vooraf je maandelijkse betalingsbedrag, twee dingen die je kunnen helpen ervoor te zorgen dat je autolening binnen je budget past.

Je moet er wel op letten dat u koopt een auto die u zich kunt veroorloven en krijgt geen lening waar u langer dan vier of vijf jaar over doet om af te betalen. Daarom is een van de meest waardevolle adviezen voor het financieren van een auto om te kijken naar het totale geleende bedrag en de looptijd. Verkopers kunnen u bijna altijd een lage autobetaling bezorgen door de looptijd van de lening te verlengen, dus u wilt uw beslissing nooit alleen op het maandelijkse betalingsbedrag baseren.

4. Hypotheekschuld

Van de consumenten met een hypotheek gaf 86% aan tevreden te zijn met hun leven, dus je zou kunnen zeggen dat het eigenlijk stressvoller is om geen hypotheek te hebben.

Hypotheken zijn een serieuze verplichting, aangezien dat ze doorgaans 15 tot 30 jaar meegaan, maar ze bieden ook enkele van de laagste rentetarieven van elk type lening. En het geld dat u betaalt, gaat naar een actief dat in waarde zou moeten stijgen, in ieder geval op de lange termijn. Heeft u interesse in een hypotheek? Kijk dan op https://zonder-bkr-lenen.com/ voor meer informatie rondom deze manier van geld lenen. Een hypotheek heeft elke gemiddelde Nederlander wel nodig!

Hoewel het soms lastig is om een hypotheek te hebben, wordt het voor het grootste deel gecompenseerd door het geluk dat je krijgt als je een huiseigenaar bent en een eigen plek hebt.

https://leningmetbkr.com/leningen/750-euro-lenen/