Artikelpromotie
Image default
Financieel

Schuilt er ook in jou een topboekhouder?

Administratie, mensen die er niet in werken denken al gauw aan de vervelendste baan op aarde. Urenlang op een grauw kantoor met grauwe mensen in grauwe pakken saaie rekensommen oplossen en ellendig grote grijze archiefkasten waarin alle papieren verdwijnen. De mensen die wél in de administratie werken weten dat dit beeld helemaal niet aan de realiteit voldoet. Juist bij het administratie kantoor ben je constant in gesprek met mensen en werk je vaak in een jong team vol ambitie en creativiteit. Bovendien moet je van al jouw skills gebruik maken om een klus tot een goed einde te brengen. Kijk eens een dagje mee op kantoor om te zien of de wereld van de administratie iets voor jou is! 

Werken in de metaal of bij een museum 

Elk administratiekantoor werkt anders, en heeft een andere werkomgeving en cultuur. Zo zal het werken op het administratiekantoor Utrecht of Amsterdam ongetwijfeld anders zijn dan werken op een administratiekantoor in ´de regio´. Veel administratiekantoren werken met ondernemers uit de eigen omgeving: handig, want contact tussen klant en administrateur is erg belangrijk. Veel administrateurs kiezen ervoor om een gedeelte van de dag of week bij de klanten langs te gaan, zo krijg je namelijk niet alleen een beeld van de klant maar ook van het bedrijf en de activiteiten die daar plaatsvinden. Zo zit je dus niet elke dag op kantoor, maar sta je soms bij een metaalbewerker of in een museum! 

Adviseren en creativiteit gebruiken 

Natuurlijk moet een medewerker in de administratie goed en secuur kunnen werken, en natuurlijk zal er het een en ander uitgerekend moeten worden. Toch wordt het meeste rekenwerk tegenwoordig gelukkig door computers gedaan. Fouten worden meestal niet gemaakt, en mocht dat wel het geval zijn dan worden deze snel ontdekt. Een accountant zit meer op de wet- en regelgeving en zal zaken vooral vanuit de juridische hoek benaderen, een boekhouder kan met zijn creativiteit klanten anders bijstaan en adviseren. Als administrateur ben je immers toch minder gebonden aan vaktechnische regelgeving. 

welke eigenschappen heeft een goede boekhouder? 

Is het werken als administrateur iets voor jou? Wanneer je netjes kunt werken, precies bent en een scherp oog voor detail hebt, dan heb je zeker een streepje voor. Het analyseren van problemen en het denken vanuit verschillende oogpunten zijn ook noodzakelijke eigenschappen van een goede administrateur. Een zekere mate van stressbestendigheid is ook handig: zeker in het begin kan het veel werk zijn om alles uit te pluizen. Het belangrijkste is echter nog steeds dat je goed met mensen kunt omgaan. Heb je dat in je, dan schuilt er ook in jou een topboekhouder!  

https://www.deadministratie.nl/contact/administratiekantoor-amsterdam