Artikelpromotie
Image default
Financieel

Bij welke bank moet ik lenen?

Wandel eens door een drukke straat in de stad en je ziet tal van bankkantoren. Als je op zoek bent naar een dienst, bijvoorbeeld omdat je wil geld lenen, dan is het aanbod misschien wel te groot. Het is ook makkelijker tegenwoordig om je zichtrekening bij de ene bank te hebben, de autolening bij een andere bank en nog een andere dienst bij nog een andere bank. Alles is geautomatiseerd en om terug te betalen werken ze met domiciliëring gekoppeld aan je zichtrekening waar je loon bij komt.

 

Als je wil geld lenen dan hebben we een goede tip voor jou. Als je toch geen bank kan kiezen dan zoek je het best naar de bank die de laagste kosten aanrekent. Want op elke lening of dienst betaal je kosten bij een bank. Daar kan je helaas niet aan onderuit. Dus als je op het einde van de maand nog wat euro’s wil besparen, zoek dan gewoon een lening uit met het laagste JKP. (Jaarlijks Kosten Percentage).

 

Hoe kan je die lening nu precies zoeken. Zeer eenvoudig, door lening simulaties uit te voeren op de websites van de banken. Je hoeft enkel het bedrag in te geven dat je wenst te ontlenen en de termijn van afbetaling. Als resultaat zie je een bedrag verschijnen welke je dan maandelijks moet afbetalen. En op die manier kan je net hetzelfde doen bij andere banken. Waar je dan de laagste kosten ziet verschijnen kan je de lening gaan aanvragen. Zo eenvoudig is het eigenlijk om wat geld te kunnen besparen op een lening.

 

Zelfs met weinig inwoners in België hebben we een overvloed aan banken. Net omdat we veel spaargeld hebben staan, maar ook snel durven te lenen zijn banken hier zo goed vertegenwoordigd. Handig voor de consument om banken zo tegen mekaar uit te spelen.

 

http://www.kredietje.be/