Artikelpromotie
Image default
Financieel

4 Tekenen dat een persoonlijke lening een betere optie is dan een creditcard

Als u een grote aankoop moet financieren, is de kans groot dat u twee opties heeft. U kunt een creditcard gebruiken om het artikel op te laden en in de loop van de tijd af te betalen, of u kunt een persoonlijke lening afsluiten.

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan meer inspanning vergen dan alleen een kaart gebruiken, aangezien u moeten aanvragen en goedgekeurd worden. Maar het kan in veel situaties ook de beste manier zijn om uw aankoopkosten te dekken. Hier zijn vier belangrijke signalen dat een persoonlijke lening een betere keuze kan zijn.

U kunt in aanmerking komen voor een lagere rente op een persoonlijke lening

Als u leent voor een aankoop, wilt u altijd een zo laag mogelijk rentebedrag betalen over de looptijd van de lening. Soms kunt u met een creditcard dat doen als u in aanmerking komt voor een APR-kaart van 0% en het saldo van de kaart wordt afbetaald voordat het promotietarief verloopt.

Maar in andere gevallen kunt u dat ook’ u komt niet in aanmerking voor een kaart die geen rente op aankopen biedt, of het 0% APR-tarief zou slechts gedurende een korte periode van kracht zijn tijdens uw totale terugbetalingstijdlijn.

In deze omstandigheden is een persoonlijke lening met een een lage vaste rente kan een betere oplossing voor u zijn, omdat u zo het laagst mogelijke bedrag aan financieringskosten hoeft te betalen.

U heeft veel geld nodig

Bij veel persoonlijke leningverstrekkers kunt u grote sommen geld lenen. Als u bijvoorbeeld een grote aankoop financiert en € 50.000 of € 100.000 moet lenen, is het uiterst onwaarschijnlijk dat u toegang krijgt tot zo’n grote kredietlijn op een creditcard. Ook als je een BKR registratie hebt wordt dit steeds lastiger, zo is het slim om een overzicht van BKR registraties aanvragen te overwegen voordat je een aanvraag indient. Vervolgens kun je het laten verwijderen van een BKR registratie zelf doen of laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Maar, afhankelijk van uw kredietscore en inkomen, kan het gemakkelijk zijn om een persoonlijke leningverstrekker te vinden die bereid is zo’n grote lening te verstrekken.

Het duurt even voordat u terugbetaalt wat u verschuldigd bent

Persoonlijke leningen kunnen relatief lange aflossingstermijnen hebben. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening aanvragen die u over vijf jaar of langer kunt terugbetalen.

Als u veel tijd nodig heeft om uw geleende geld terug te betalen, kunt u een 0% APR-promotietarief op een creditcard zou al lang verlopen zijn tegen de tijd dat u schuldenvrij was. Als u een creditcard probeerde te gebruiken in plaats van een persoonlijke lening, zou u waarschijnlijk lange tijd een hoge rente moeten betalen.

Met een persoonlijke lening daarentegen zou u dat wel kunnen profiteren van hetzelfde betaalbare tarief voor de gehele duur van de meerjarige aflossingsperiode. Uw lening kan uiteindelijk veel minder kosten.

U wilt de totale kosten weten en wanneer uw aankoop wordt afbetaald

Persoonlijke leningen met vaste rentetarieven zijn voorspelbaar. Wanneer u leent, weet u precies wat uw maandelijkse betaling zal zijn en wanneer u precies schuldenvrij bent. Bij een creditcard is dit vaak niet het geval, aangezien veel kaarten variabele tarieven hebben. Met creditcards kunt u ook lage minima betalen en meer blijven betalen terwijl u uw saldo afbetaalt, dus het kan moeilijk zijn om vooruitgang te boeken bij het aflossen van uw schulden.

Als u liever meer voorspelbaarheid heeft en u’ Als u een grotere aankoop doet die enige tijd in beslag neemt om terug te betalen, is een persoonlijke lening vaak het juiste financieringsinstrument om te gebruiken. Natuurlijk moet je bij het maken van je keuze rekening houden met je eigen unieke situatie, maar ga er niet vanuit dat naar een kaart reiken altijd de juiste zet is.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/