Artikelpromotie
Image default
Financieel

BTW bij verkoop onroerend goed

BTW bij verkoop onroerend goed

Wilt u graag advies over de btw bij onroerend goed? Of dit nou om de verhuur of verkoop van onroerend goed gaat, bij Houtsma BTW advies helpen wij u graag met al uw btw vraagstukken. De vraagstukken zijn vaak lastig en erg divers, omdat de beoordeling van het vraagstuk afhankelijk is van de daadwerkelijke situatie. Bij Houtsma BTW-advies voorzien we je graag van advies op het gebied van btw bij onroerend goed. 

Overdrachtsbelasting 

Bij de overdrachtsbelasting waar transactie btw moet worden toegepast geldt er vaak een vrijstelling voor overdrachtsbelasting. Wij helpen u graag met advies over de overdrachtsbelasting. 

Vaak geldt dat de levering van onroerend goed is vrijgesteld, maar er zijn ook een aantal uitzonderingen. Op onze website kan je hier meer informatie over vinden. 

Verhuur van onroerend goed is vrijgesteld van BTW. Als aan een reeks voorwaarden wordt voldaan en huurder geheel of nagenoeg geheel (= 90% of meer (voor sommige sectoren 70% of meer) recht heeft op aftrek van BTW, kan met toepassing van BTW worden verhuurd. Het onroerend goed wordt dan gebruikt voor belaste prestaties en is er recht op vooraftrek van BTW op investeringen en exploitatie.

waarom Houtsma BTW-advies

De adviseurs van Houtsma BTW-advies hebben jarenlange ervaring op het gebied van BTW advies en zorgen ervoor dat wij onze kennis up to date houden. Dit doen wij door het bijwonen van vakgerelateerde vergaderingen en het bijscholen van onze kennis. Hierdoor kunnen wij onze adviezen vaak eerder oplossen en zijn wij hiervoor minder tijd kwijt dan onze concurrenten. Het kost ons namelijk minder tijd omdat wij minder onderzoek hoeven uit te voeren of minder overleggen hoeven te plegen om tot het juiste advies te komen. Via de website kunt u eenvoudig contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij geven altijd vooraf een prijsopgave zodat u weet waar u aan toe bent. 

https://www.houtsmabtwadvies.nl/btw-onroerend-goed/